Nyers, håntolt amerikai nagyszemƱ földimogyoró természetes halomban fehér håttéren

Amerikai nagyszemƱ földimogyorĂł – A prĂ©mium minƑsĂ©gƱ mogyorĂłmag, ami kiemelkedik a mezƑnybƑl

Nyers, håntolt amerikai nagyszemƱ földimogyoró természetes halomban fehér håttéren

Az amerikai nagyszemƱ földimogyorĂł prĂ©mium minƑsĂ©get kĂ©pvisel a magvak vilĂĄgĂĄban. Ez a nagy mĂ©retƱ, vilĂĄgos bĂ©zs szĂ­nƱ mogyorĂłfajta hĂ©j Ă©s barna bƑrhĂ©j nĂ©lkĂŒli formĂĄban Ă©rkezik, Ă­gy közvetlenĂŒl felhasznĂĄlhatĂł a konyhĂĄban. EnyhĂ©n Ă©deskĂ©s, natĂșr Ă­ze, sima textĂșrĂĄja Ă©s gazdag beltartalma miatt rendkĂ­vĂŒl sokoldalĂșan beĂ©pĂ­thetƑ az Ă©trendbe.

Ez a tĂ­pus fƑkĂ©nt az EgyesĂŒlt Államok dĂ©li ĂĄllamaibĂłl szĂĄrmazik, ahol ideĂĄlis klĂ­maviszonyok között termesztik. A nagyszemƱ vĂĄltozat jellemzƑje, hogy kevesebb hĂ©jat Ă©s több magbelsƑt tartalmaz, Ă­gy gazdasĂĄgosabb Ă©s tĂĄplĂĄlĂłbb is.

Az amerikai nagyszemƱ földimogyorĂł elƑnyei

  • Magas fehĂ©rjetartalom – sportolĂłk, aktĂ­v Ă©letmĂłdot Ă©lƑk kedvelt alapanyaga.
  • EgĂ©szsĂ©ges zsĂ­rsavösszetĂ©tel – telĂ­tetlen zsĂ­rok a szĂ­v vĂ©delméért.
  • B-vitaminokban gazdag – kĂŒlönösen B3 (niacin) Ă©s B9 (folsav).
  • Könnyen feldolgozhatĂł – ideĂĄlis mogyorĂłvajhoz, sĂŒtemĂ©nyekbe, salĂĄtĂĄkhoz.

FelhasznĂĄlĂĄsi mĂłdok

  • Frissen pirĂ­tva – Ă­zlĂ©s szerint sĂłzva vagy fƱszerezve.
  • MogyorĂłvaj kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez – sima Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot ad.
  • Energia szeletekhez, protein golyĂłkhoz – darĂĄlva, datolyĂĄval vagy mĂ©zzel kombinĂĄlva.
  • SĂŒtemĂ©nyek, tortĂĄk dĂșsĂ­tĂĄsĂĄhoz – egĂ©szben vagy darĂĄlva.

A földimogyorĂł amerikai nagyszemƱ vĂĄltozata tĂĄpanyagdĂșs Ă©s jĂłl emĂ©szthetƑ. HosszĂș ideig eltarthatĂł hƱvös, szĂĄraz helyen tĂĄrolva, jĂłl zĂĄrhatĂł ĂŒvegben vagy tĂĄrolĂłban.

Ez a mogyorĂłtĂ­pus tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik minƑsĂ©gi, termĂ©szetes alapanyagot keresnek fƑzĂ©shez, nassolĂĄshoz vagy egĂ©szsĂ©gtudatos Ă©trendhez.

Tåpérték 100 g-ban:
KalĂłria: 567 kcal
Fehérje: 25.8 g
ZsĂ­r: 49.2 g
ebbƑl telített: 6.8 g
Szénhidråt: 16.1 g
Cukor: 3.9 g
Rost: 8.5 g
Kalcium: 92 mg
Magnézium: 168 mg
Foszfor: 376 mg
KĂĄlium: 705 mg
Vas: 1.9 mg
Cink: 3.3 mg
E-vitamin: 8.3 mg
B3-vitamin (niacin): 12.1 mg
Folsav: 240 ”g