A báránycsülök a bárány lábszárának alsó része, amely rendkívül ízgazdag, inas, de hosszan sütve vagy párolva omlósra készíthető. A csülök különlegessége, hogy magas kollagéntartalma miatt szaftos, ragacsos állagú lesz, ha megfelelő módon készítjük el.
A báránycsülök filézett változata ideális azok számára, akik szeretnék elkerülni a csontos részeket, mégis megtartani a csülökhús zamatos jellegét. Leggyakrabban sütőben, alacsony hőmérsékleten vagy tagine-edényben készül, és kiválóan harmonizál rozmaringgal, fokhagymával, kakukkfűvel, vörösborral vagy mézes-pikáns pácokkal.
Elkészítési tipp: pácoljuk be a húst minimum 12 órára, majd 140–160 °C-on 3–4 óráig süssük lefedve, végül röviden pirítsuk meg a kérgét magas hőfokon.
A báránycsülök ideális választás, ha különleges, mély ízű és tartalmas ételt szeretnél készíteni – legyen szó ünnepi asztalról vagy egy hétvégi családi lakomáról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.