Bivalyvaj egy különleges, ritkán használt, mégis rendkívül értékes vajtípus, amelyet bivalytejszínből köpülnek. A bivalytej kiemelkedő zsírtartalma miatt a belőle készült vaj sűrűbb, hófehér és krémesebb állagú, mint a tehéntejből készült változat.
A bivalyvaj nemcsak esztétikailag egyedülálló (jellegzetesen világos színével), hanem táplálkozási szempontból is kiváló zsiradékforrás. Kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, mártásokhoz, illetve kenyérre kenve is. Enyhe, lágy íze miatt széles körben használható mind édes, mind sós ételekben.
A bivalyvaj sütéshez, főzéshez, kenyérre kenve vagy mártásokhoz kiválóan alkalmas. Különösen ajánlott süteményekhez, vajas krémekhez, fűszervajak készítéséhez. Íze semlegesebb, mint a kecske- vagy juhvajé, így univerzálisan beilleszthető bármilyen receptbe.
Hűtve tárolandó 0–5 °C között, tiszta, zárt edényben. Hűtőben 1–2 hétig, fagyasztva akár 4–6 hónapig is eltartható. Ne érje közvetlen fény vagy levegő, mert ezek gyorsítják az avasodást. Mindig tiszta eszközzel vegyünk belőle.
A bivalyvaj egy prémium kategóriás, természetes zsiradék, amely tápláló, esztétikus és különleges alapanyagként emelkedik ki a vajfajták sorából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.