A borecet egy természetes fermentált ecet, amelyet vörös- vagy fehérborból készítenek. A bor alkoholtartalmát ecetsav-baktériumok alakítják át ecetté – ez a folyamat természetes úton, levegő jelenlétében történik, gyakran ecetágy segítségével.
Az elkészült borecet karaktere és színe nagyban függ az alapbor típusától. A vörösborecet telt, fanyar és mély ízű, míg a fehérborecet könnyedebb, savasabb és frissebb hatású. A borecet kiváló választás salátákhoz, pácoláshoz és szószokhoz.
A borecet hosszú ideig eltartható, hűvös, sötét helyen tárolva évekig megőrzi minőségét. A természetes üledék nem hiba, hanem az érlelés jele lehet. A valódi borecet adalékanyagoktól mentes, tisztán fermentációval készül.
A borecet tehát nem csupán egy savanyító, hanem egy aromás, összetett alapanyag, amely emeli az ételek minőségét és ízélményét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.