A fehérborecet egy világos színű, enyhén savas ízű fermentált ecetfajta, amelyet fehérborból készítenek. A bor alkoholtartalmát természetes úton ecetsav-baktériumok alakítják ecetté – ez a folyamat levegőn vagy szabályozott körülmények között megy végbe, gyakran úgynevezett ecetágy jelenlétében.
A fehérborecet íze friss, enyhén citrusos, ami miatt különösen finom salátaöntetekhez, pácoláshoz és világos színű ételekhez ideális. A minőségi változatokat tölgyfahordóban érlelik néhány hónaptól akár évekig.
A fehérborecet hűvös, sötét helyen akár évekig eltartható. Természetes üledék előfordulhat, ez nem a termék romlását jelzi, hanem a fermentáció nyomait.
A fehérborecet így nem csupán egy világos savanyító, hanem egy sokoldalú, természetes konyhai alapanyag, amelyet érdemes minden háztartásban tartani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.