A fekete tea az egyik legismertebb és legelterjedtebb fermentált teafajta, amelyet a Camellia sinensis növény leveleinek oxidálásával készítenek. A fekete tea intenzív, karakteres aromájával nemcsak italként fogyasztható, hanem sütéshez, főzéshez, desszertekhez is kiváló természetes ízesítő és alapanyag.
Koffeintartalma miatt élénkítő hatással bír, de gazdag antioxidánsokban is – így egészségügyi szempontból is figyelemre méltó. A tea leveleit szálas formában, szárítva használják, amely sokkal aromásabb, mint a filteres változatok.
A fekete tea antioxidánsokban gazdag (pl. theaflavin, thearubigin), amelyek hozzájárulhatnak a sejtvédelemhez és a szív- és érrendszer egészségéhez. Emellett enyhén vízhajtó, emésztést segítő hatása is ismert. A benne található koffein miatt élénkítő, koncentrációfokozó hatású.
Szálas formában légmentesen zárva, száraz, hűvös helyen tárolandó. Így megőrzi intenzív aromáját és hatóanyagait akár több hónapon át.
A fekete tea sokkal több, mint egy reggeli ital – természetes és aromás alapanyagként számos receptbe beilleszthető a gasztronómiai kreativitás jegyében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.