A gyógytea szálas, szárított gyógynövényekből, virágokból és fűszernövényekből álló természetes keverék, amelyet elsősorban forrázatként, de egyre gyakrabban gasztronómiai alapanyagként is használnak. Egy tipikus gyógytea-összetevő lehet például kamilla, borsmenta, citromfű, hársfa, csalán, zsálya, levendula vagy hibiszkusz.
A gyógyteák nemcsak kellemes ízvilágot kínálnak, hanem funkcionális hatásokkal is bírnak: nyugtatók, emésztést segítők, gyulladáscsökkentők, immunerősítők – a keverékek célzottan összeállíthatók. Szálas formában megőrzik legjobban hatóanyagaikat és aromájukat.
A gyógytea keverékek előnye, hogy egyéni igények szerint állíthatók össze, akár napi rendszerességgel is fogyaszthatók, mellékhatások nélkül. Gasztronómiai értékük is nőtt az utóbbi években, így helyet kaptak modern, természetes alapú receptekben is.
Szálas gyógyteát légmentesen zárva, sötét, hűvös, száraz helyen érdemes tartani, hogy megőrizze színét, illatát és hatóanyagait akár 6–12 hónapon át.
A gyógytea több mint ital – funkcionális, természetes alapanyag a tudatos táplálkozásban és kreatív főzésben egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.