A hóborsó, más néven cukorborsó vagy snack borsó, egy tavaszi zöldség, amelyet teljes hüvelyestül fogyasztanak. A hóborsó különlegessége, hogy roppanós állagú, enyhén édeskés ízű, és szinte minden része ehető, beleértve a hüvelyt is, ami rendkívül vékony és puha.
Ez a zöldborsó egy fajtája, amelyet még éretlen állapotban szednek le, így a magjai aprók maradnak, de a hüvely vastagsága és nedvességtartalma kiváló gasztronómiai alapanyaggá teszi.
A hóborsó sokoldalúan felhasználható, akár nyersen, akár párolva vagy wokban pirítva is kiváló:
Mivel nem igényel hosszú főzést, gyors és egészséges választás lehet egy rohanós hétköznapon is. A hóborsó megőrzi tápanyagait enyhe hőkezelés mellett is.
A hóborsó gazdag rostokban, C-vitaminban, valamint vasban és folsavban. Alacsony kalóriatartalmú, így fogyókúrás étrendekbe is jól beilleszthető.
Az életmódváltók, sportolók és vegetáriánusok körében is népszerű, mivel természetes fehérje- és vitaminforrás.
Frissen tartása érdekében a hóborsót légmentesen zárható zacskóban, a hűtőszekrény zöldséges fiókjában ajánlott tárolni. Fagyasztani is lehet, de blansírozás után – így megőrizhető a színe és tápanyagtartalma is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.