Rizsolaj a rizs külső rétegéből, azaz a rizskorpából nyert természetes, tápláló növényi olaj. Semleges íze, magas füstpontja (~250°C) és kiegyensúlyozott zsírsavösszetétele miatt kiváló választás a mindennapi sütéshez és főzéshez.
A hidegen sajtolt rizsolaj gazdag gamma-oryzanolban, E-vitaminban és természetes antioxidánsokban. Enyhe diós aromája nem dominálja az ételek ízét, így széleskörű kulináris felhasználást tesz lehetővé.
A rizsolaj ideális sütéshez, főzéshez, pároláshoz, de salátaöntetekhez is alkalmazható. Magas hőállósága miatt nem oxidálódik könnyen, így biztonságosan használható nagy hőmérsékleten. Sütőolajként is kiváló választás, mivel nem habzik, és kellemes textúrát ad az ételeknek.
Száraz, sötét helyen ajánlott tárolni, lehetőség szerint hűvös kamrában. Felbontás után 3-4 hónapig őrzi meg frissességét. Minőségi rizsolaj színe világos aranysárga, illata enyhén diós, nem avas vagy fanyar.
A rizsolaj egy modern, szívbarát olaj, amely nemcsak biztonságos és praktikus, hanem tápláló is. Ideális választás azoknak, akik egészségtudatos módon szeretnének főzni anélkül, hogy lemondanának az ízekről és az állagról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.