A száraz vörösbor nem csupán italként, hanem gasztronómiai alapanyagként is rendkívül értékes. A vörös szőlőfajtákból készült borokat élesztőgombák segítségével fermentálják, így alakul ki az alkohol, miközben a héjból kivont polifenolok, tanninok és színanyagok komplex, mély ízvilágot hoznak létre.
A száraz vörösbor cukormentes (≤4 g/l maradékcukor) borfajta, így karakteres, fanyar, gyümölcsös íze kiválóan alkalmas húsokhoz, pörköltekhez, mártásokhoz és pácolási célokra.
A száraz vörösbor főzéshez felbontás után 3–5 napig tárolható hűtőben. Fagyasztásra is alkalmas, jégkockatartóban elosztva praktikus módja a részletekben való használatnak.
Ételbe téve az alkohol elpárolog főzés során, így az ízek megmaradnak, de az alkohol nem. Ez különösen fontos pörköltek, mártások vagy redukciók esetén.
A száraz vörösbor tehát nemcsak egy ital, hanem egy aromadús, természetes, fermentált konyhai alapanyag, amely mélységet és karaktert ad az ételeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.