A törökmogyoró (latinul: Corylus avellana) az egyik legismertebb és legkedveltebb olajos mag világszerte. Jellegzetes, enyhén édeskés íze és ropogós textúrája miatt népszerű snackként, süteményekben, krémekben és reggelikhez is. Tápanyagtartalma kiemelkedő, különösen E-vitaminban, egészséges zsírsavakban és élelmi rostban.
A törökmogyoró jótékony hatásai már az ókori görögök és rómaiak által is ismertek voltak – manapság pedig a modern, tudatos étrend egyik kedvelt eleme.
A hámozott törökmogyoró remekül emészthető, és természetes állapotában is sokáig eltartható.
Tipp: enyhe pirítás után az íze még intenzívebb, diósabb karaktert kap!
A törökmogyoró rendszeres fogyasztása segíthet:
A törökmogyoró egy természetes, funkcionális alapanyag, amit érdemes beépíteni a napi táplálkozásba akár nyersen, akár feldolgozva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.