A Ház Gofrija tálalva

A Ház Gofrija

A Ház Gofrija egy különleges recept, amely a hagyományos gofri ízvilágát emeli új szintre a karamellizált dió, a méz és a fahéj tökéletes harmóniájával. Ez a gofri nemcsak ízletes, hanem gazdag és tartalmas is, így kiváló választás egy bőséges reggelire vagy egy kiadós desszertként. A reszelt citromhéj egy frissítő csavart ad hozzá, amely tökéletesen kiegészíti az édes és diós jegyeket. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis plusz tejszínhabbal vagy egy csipetnyi kakaóporral megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1.5 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
3 db Tojás
120 g Vaj
250 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
2 ek. Méz
50 g Karamellizált dió
30 g Mazsola
1 tk. Reszelt citromhéj
150 ml Tejszínhab
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    Ne olvaszd túl a vajat, csak éppen olvadjon meg. Ha túl forró, a tészta állaga nem lesz az igazi.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    Érdemes átszitálni a lisztet, így elkerülheted a csomókat a tésztában, és könnyebb lesz elkeverni a többi hozzávalóval.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát, a mézet és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A mézet fokozatosan adagold, hogy egyenletesen elkeveredjen.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    Fontos, hogy a gofrisütő megfelelően fel legyen melegítve, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és szórd meg a karamellizált dióval és mazsolával.

    Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat. A karamellizált diót és mazsolát egyenletesen szórd el a tésztán.

    6

    Süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig, vagy amíg a gofri kívül ropogós, belül pedig puha marad.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd pár percig hűlni egy rácson.

    A rácson hagyva a gofri alja is szellőzik, így nem ázik el.

    8

    Szórd meg frissen reszelt citromhéjjal az extra frissességért.

    A citromhéj reszelése előtt alaposan mosd meg a citromot.

    9

    Tálald tejszínhabbal, és opcionálisan locsold meg egy kevés mézzel vagy szórj rá egy csipet fahéjat.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt verd fel, hogy friss és habos maradjon.