A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
Ne olvaszd túl a vajat, csak éppen olvadjon meg. Ha túl forró, a tészta állaga nem lesz az igazi.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
Érdemes átszitálni a lisztet, így elkerülheted a csomókat a tésztában, és könnyebb lesz elkeverni a többi hozzávalóval.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát, a mézet és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A mézet fokozatosan adagold, hogy egyenletesen elkeveredjen.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
Fontos, hogy a gofrisütő megfelelően fel legyen melegítve, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és szórd meg a karamellizált dióval és mazsolával.
Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat. A karamellizált diót és mazsolát egyenletesen szórd el a tésztán.
Süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig, vagy amíg a gofri kívül ropogós, belül pedig puha marad.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Vedd ki a kész gofrit, és hagyd pár percig hűlni egy rácson.
A rácson hagyva a gofri alja is szellőzik, így nem ázik el.
Szórd meg frissen reszelt citromhéjjal az extra frissességért.
A citromhéj reszelése előtt alaposan mosd meg a citromot.
Tálald tejszínhabbal, és opcionálisan locsold meg egy kevés mézzel vagy szórj rá egy csipet fahéjat.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt verd fel, hogy friss és habos maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.