A darált marhahúst keverd össze a sóval és frissen őrölt fekete borssal. Alaposan dolgozd össze, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat.
A húst ne dolgozd túl sokáig, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg kérget kapnak.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftosságukat. A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsára, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.
A fedő segít abban, hogy a sajt gyorsabban és egyenletesebben olvadjon meg. Ha nincs fedőd, használhatsz egy nagyobb tálat is.
A pancettát egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.
A pancettát alacsony lángon süsd, hogy ne égjen meg, hanem szép lassan ropogósra süljön.
A hagymát vágd vékony karikákra, majd egy kevés olívaolajon, közepes lángon pirítsd aranybarnára, hogy édes és ízes legyen.
A hagymát időnként megkeverve pirítsd, hogy egyenletesen barnuljon és ne égjen le. Egy kevés cukor hozzáadásával még jobban karamellizálhatod.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak és kemények lesznek. Csak addig pirítsd, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot vágd vékony karikákra, az uborkát szeleteld fel.
A zöldségeket közvetlenül a hamburger összeállítása előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.
Kend meg a pirított zsemlék belső oldalát a házi burger szósszal, amely gazdag ízt ad a hamburgernek.
A szószt bőségesen kend a zsemlére, hogy minden falat ízletes legyen.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a grillezett hagyma, a ropogós pancetta, a paradicsom és az ecetes uborka. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert rétegezheted tetszés szerint, de figyelj arra, hogy a szaftos hozzávalók (pl. paradicsom) ne áztassák el a zsemlét.
Azonnal tálald, lehetőleg kézzel vágott sült burgonyával és házi készítésű mártással. Tipp: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, tehetsz egy kis extra házi burger szószt a tetejére tálalás előtt.
A burgert érdemes egy késsel kettévágni, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.