Adobo tandoori fűszeres csirkehús tálalva, friss korianderrel

Adobo tandoori fűszerrel

Az adobo, mint étel, a Fülöp-szigetek egyik legismertebb fogása, amit számos módon készíthetnek. A tandoori fűszeres változat egy különleges csavart ad a hagyományos receptnek, friss, fűszeres ízekkel és színes aromákkal. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy fűszeres, gazdag ízvilágú ebédre vagy vacsorára. Tálalhatod rizzsel, salátával, vagy akár pita kenyérrel, hogy egy teljes étkezést alkoss.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehér borecet
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Babérlevél
1 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba. Öntsd rá a szójaszószt, a fehér borecetet és a tandoori fűszerkeveréket. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a sót, majd jól keverd össze.

    A fűszerekkel való alapos bekeverés segít, hogy a hús minden darabja finom ízesítést kapjon.

    2

    Tedd a tálat a hűtőbe, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a csirkehúst.

    Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb ízeket kapsz.

    3

    A vöröshagymát vágd fel vékony szeletekre. Melegítsd fel egy serpenyőt közepes lángon, és tedd bele a fűszeres csirkehúst.

    A serpenyőt forrósítsd fel jól, hogy a hús gyorsan elkezdjen sülni, így nem fogja kiengedni a levét.

    4

    Add hozzá a felvágott vöröshagymát és a babérleveleket. Pirítsd a húst, míg szépen meg nem pirul és átsül.

    Ne keverd túl gyakran, hogy szép pirítást érj el a hús felületén.

    5

    Amikor a hús már jól megsült, vedd le a serpenyőt a tűzről, és szórd meg friss korianderrel. Adj hozzá egy kevés frissen őrölt borsot.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres ízeket, és szép színt is ad az ételnek.