A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojásokat jól verjük fel, hogy könnyed és habos legyen a tésztánk.
A tejet és az olvasztott vajat hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd összekeverjük.
Az olvasztott vajnak langyosnak kell lennie, hogy ne csapódjon ki a tojásos keverékből.
A lisztet, sütőport és a csipet sót összeszitáljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyékony keverékhez.
A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.
A tésztát jól elkeverjük, amíg teljesen sima nem lesz.
A tésztát ne keverjük túl, mert így a tészta szép légies lesz.
Az æbleskiver serpenyőt felmelegítjük, és minden egyes fülkéjét egy kis vajjal kikenjük.
A serpenyőt ne használjuk túl magas hőmérsékleten, hogy a tésztát ne égessük meg.
A tésztát kanállal beleöntjük a serpenyő fülkéibe, és körülbelül 3-4 percig sütjük, amíg az alsó része aranybarna nem lesz.
Ne próbáljuk meg forgatni a tésztát túl korán, mert könnyen eltörhet.
A sült æbleskivereket egy fogóval megfordítjuk, és még 2-3 percig sütjük, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
Egy fogóval ügyeljünk arra, hogy a tésztát finoman forgassuk, hogy megőrizzük a formáját.
Az elkészült æbleskivereket a tányérra helyezzük, és egy evőkanál eperlekvárral tálaljuk.
A friss eperlekvár íze tökéletesen illik az édes æbleskiverhez, de más lekvárokkal is kiváló.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.