Æbleskiver eperlekvárral tálalva

Æbleskiver eperlekvárral

Az æbleskiver egy tradicionális dán étel, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakkor, például karácsonykor. A kis, gömbölyű süteményeket eredetileg palacsintasütőben készítették, és édes lekvárokkal, például eperlekvárral töltötték meg. Az æbleskiver egy finom, puha édesség, amely tökéletes reggelire, desszertként vagy egy kávé mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Cukor
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Olvasztott vaj
100 g Eperlekvár
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.

    A tojásokat jól verjük fel, hogy könnyed és habos legyen a tésztánk.

    2

    A tejet és az olvasztott vajat hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd összekeverjük.

    Az olvasztott vajnak langyosnak kell lennie, hogy ne csapódjon ki a tojásos keverékből.

    3

    A lisztet, sütőport és a csipet sót összeszitáljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyékony keverékhez.

    A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.

    4

    A tésztát jól elkeverjük, amíg teljesen sima nem lesz.

    A tésztát ne keverjük túl, mert így a tészta szép légies lesz.

    5

    Az æbleskiver serpenyőt felmelegítjük, és minden egyes fülkéjét egy kis vajjal kikenjük.

    A serpenyőt ne használjuk túl magas hőmérsékleten, hogy a tésztát ne égessük meg.

    6

    A tésztát kanállal beleöntjük a serpenyő fülkéibe, és körülbelül 3-4 percig sütjük, amíg az alsó része aranybarna nem lesz.

    Ne próbáljuk meg forgatni a tésztát túl korán, mert könnyen eltörhet.

    7

    A sült æbleskivereket egy fogóval megfordítjuk, és még 2-3 percig sütjük, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.

    Egy fogóval ügyeljünk arra, hogy a tésztát finoman forgassuk, hogy megőrizzük a formáját.

    8

    Az elkészült æbleskivereket a tányérra helyezzük, és egy evőkanál eperlekvárral tálaljuk.

    A friss eperlekvár íze tökéletesen illik az édes æbleskiverhez, de más lekvárokkal is kiváló.