A tésztát forró vízben főzzük meg 3-4 percig, majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben.
A tészta ne főjön túl sokáig, mert akkor túl lágy lesz. Friss vízben gyorsan hűtsük le, hogy megtartsa a rugalmas állagát.
A citromot facsarjuk ki és keverjük össze a vízzel és mézzel. Ízesítsük a citromos vízzel, hogy friss, édes ízt kapjunk.
A citromot ízlés szerint adagolhatjuk. Ha édesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több mézet.
Az áfonyát egy kis tálba helyezzük, és keverjük össze a citromos vízzel, hogy az áfonya leve kioldódjon.
Ha az áfonya nagyon savanyú, adjunk hozzá egy kevés extra mézet.
A hűtött rizs tésztát keverjük össze az áfonyás keverékkel, és helyezzük a poharakba.
A tészta ne áztassa meg túl sokáig az áfonyás vízben, hogy megmaradjon a frissessége.
Szórjuk meg friss mentával, és tegyünk egy-egy jégkockát a poharakba, hogy hűsítő hatása legyen.
A jégkockákat közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy ne hígítsák el túlzottan a hűsítő italt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.