A zselatin lapokat áztasd hideg vízbe 5-10 percre, amíg megpuhulnak.
A zselatin lapok helyett használhatsz zselatinport is. Ebben az esetben kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a kristálycukrot és a félbevágott vaníliarudat, majd közepes lángon melegítsd fel, de ne forrald fel.
A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot is, de a vaníliarúd adja a legintenzívebb ízt.
Ha a tejszín kellően felmelegedett, vedd le a tűzről, majd vedd ki a vaníliarudat, és kapard ki a magjait a tejszínbe.
A vaníliarudat ne dobd ki! Mosd el, szárítsd meg, és tedd a porcukorral teli tárolóba, így vaníliás porcukrot kapsz.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatin lapokat, majd keverd őket a forró tejszínhez, hogy teljesen feloldódjanak.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben csomós lehet a panna cotta.
Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, majd hagyd hűlni szobahőmérsékleten 20 percig.
A poharakat vagy formákat előzőleg öblítsd ki hideg vízzel, hogy könnyebben kifordíthasd a panna cottát.
Helyezd a poharakat hűtőbe legalább 4 órára, amíg a panna cotta megdermed.
A panna cotta akkor jó, ha teljesen megdermedt, de még remegős állagú.
Közben készítsd el az áfonyaszószt: egy kis lábasban keverd össze az áfonyát, a porcukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzd 5-6 percig, amíg az áfonya megpuhul és sűrű szósz keletkezik.
Használhatsz fagyasztott áfonyát is, de ebben az esetben kicsit hosszabb ideig kell főznöd.
Hagyd az áfonyaszószt kihűlni, majd kanalazd a megdermedt panna cották tetejére.
Az áfonyaszószt előre is elkészítheted, és hűtőben tárolhatod.
Díszítsd friss áfonyával, és tálald hidegen.
A panna cottát tálalás előtt legalább 4 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe teheted, hogy tökéletesen megdermedjen. A friss áfonya helyett használhatsz áfonyalekvárt vagy áfonyaszószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.