Ají de Gallina hagymával tálalva, friss tojással és mandulaforgáccsal

Ají de Gallina hagymával

Az Ají de Gallina egy autentikus perui étel, melynek hagyományos receptje a spanyol gyarmatosítás idejéből származik. A csirke alapú étel egy gazdag, krémes mártással készült, amelyet tejföl, sült paprika és krumpli tesz még ínycsiklandóbbá. Az ételt hagyományosan tojással és mandulaforgáccsal tálalják, ami extra ízeket és textúrákat ad a fogáshoz. Az Ají de Gallina egy tökéletes választás ünnepi alkalmakra, de egy kiadós hétvégi étkezésnek is ideális.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 g Tejföl
1 db Sült piros paprika
3 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Krumpli
2 db Tojás
500 ml Főtt csirke alaplé
30 g Mandulaforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg a csirke alaplében, és amikor kész, szedd le a húsról a bőrt és a csontot. A húst tépd kisebb darabokra.

    A csirke főzését addig végezd, amíg a hús könnyen elválik a csonttól, így könnyen széttépheted.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel. A piros paprikát pörkölés után hámozd meg és darabold fel.

    A sült paprika enyhén füstös ízt ad a receptnek, így próbáld meg, hogy teljesen megpiruljon a héja, mielőtt lehúzod.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és kezdd el a hagymát párolni. Amikor üveges, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.

    A fokhagyma könnyen megéghet, ha túl sokáig párolod, ezért figyelj arra, hogy ne hagyd túlsütni.

    4

    Tedd bele a főtt csirkehúst a serpenyőbe, majd add hozzá a felaprított sült paprikát, és jól keverd össze.

    A paprikát érdemes egy kicsit összeturmixolni, hogy a fűszeres, krémes textúrát jobban átadja a csirkehúsnak.

    5

    Most add hozzá a tejfölt, sót, borsot, és egy kis főtt csirke alaplét. Hagyd, hogy a keverék jól összeérjen, és addig főzd, amíg sűrűsödni nem kezd.

    Ha a mártás túl sűrűvé válik, egy kevés alaplevet még hozzáadhatsz, hogy szószosabb maradjon.

    6

    A krumplit főzd meg, hámozd meg, és pürésítsd, majd keverd össze a mártással.

    A krumpli püréje adja a sűrűséget a szósznak, próbálj meg egyenletes pürét készíteni, hogy ne legyenek darabok.

    7

    Főzd meg a tojásokat keményre, majd vágd fel őket negyedekre. A kész ételt tálald, a tetejére pedig helyezd a tojásdarabokat és szórj rá mandulaforgácsot.

    A mandulaforgácsok finom roppanósságot adnak a végén, és remekül passzolnak a gazdag mártáshoz.