Ají de Gallina hagymåval tålalva, friss tojåssal és mandulaforgåccsal

AjĂ­ de Gallina hagymĂĄval

Az AjĂ­ de Gallina egy autentikus perui Ă©tel, melynek hagyomĂĄnyos receptje a spanyol gyarmatosĂ­tĂĄs idejĂ©bƑl szĂĄrmazik. A csirke alapĂș Ă©tel egy gazdag, krĂ©mes mĂĄrtĂĄssal kĂ©szĂŒlt, amelyet tejföl, sĂŒlt paprika Ă©s krumpli tesz mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ. Az Ă©telt hagyomĂĄnyosan tojĂĄssal Ă©s mandulaforgĂĄccsal tĂĄlaljĂĄk, ami extra Ă­zeket Ă©s textĂșrĂĄkat ad a fogĂĄshoz. Az AjĂ­ de Gallina egy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra, de egy kiadĂłs hĂ©tvĂ©gi Ă©tkezĂ©snek is ideĂĄlis.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 1 db SĂŒlt piros paprika
⭕ 3 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db Krumpli
⭕ 2 db Tojás
⭕ 500 ml FƑtt csirke alaplĂ©
⭕ 30 g Mandulaforgács

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst fƑzd meg a csirke alaplĂ©ben, Ă©s amikor kĂ©sz, szedd le a hĂșsrĂłl a bƑrt Ă©s a csontot. A hĂșst tĂ©pd kisebb darabokra.

    A csirke fƑzĂ©sĂ©t addig vĂ©gezd, amĂ­g a hĂșs könnyen elvĂĄlik a csonttĂłl, Ă­gy könnyen szĂ©ttĂ©pheted.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt apróra vågd fel. A piros paprikåt pörkölés utån håmozd meg és darabold fel.

    A sĂŒlt paprika enyhĂ©n fĂŒstös Ă­zt ad a receptnek, Ă­gy prĂłbĂĄld meg, hogy teljesen megpiruljon a hĂ©ja, mielƑtt lehĂșzod.

    3

    Egy nagyobb serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s kezdd el a hagymĂĄt pĂĄrolni. Amikor ĂŒveges, add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    A fokhagyma könnyen megĂ©ghet, ha tĂșl sokĂĄig pĂĄrolod, ezĂ©rt figyelj arra, hogy ne hagyd tĂșlsĂŒtni.

    4

    Tedd bele a fƑtt csirkehĂșst a serpenyƑbe, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott sĂŒlt paprikĂĄt, Ă©s jĂłl keverd össze.

    A paprikĂĄt Ă©rdemes egy kicsit összeturmixolni, hogy a fƱszeres, krĂ©mes textĂșrĂĄt jobban ĂĄtadja a csirkehĂșsnak.

    5

    Most add hozzĂĄ a tejfölt, sĂłt, borsot, Ă©s egy kis fƑtt csirke alaplĂ©t. Hagyd, hogy a keverĂ©k jĂłl összeĂ©rjen, Ă©s addig fƑzd, amĂ­g sƱrƱsödni nem kezd.

    Ha a mĂĄrtĂĄs tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, egy kevĂ©s alaplevet mĂ©g hozzĂĄadhatsz, hogy szĂłszosabb maradjon.

    6

    A krumplit fƑzd meg, hĂĄmozd meg, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd, majd keverd össze a mĂĄrtĂĄssal.

    A krumpli pĂŒrĂ©je adja a sƱrƱsĂ©get a szĂłsznak, prĂłbĂĄlj meg egyenletes pĂŒrĂ©t kĂ©szĂ­teni, hogy ne legyenek darabok.

    7

    FƑzd meg a tojĂĄsokat kemĂ©nyre, majd vĂĄgd fel Ƒket negyedekre. A kĂ©sz Ă©telt tĂĄlald, a tetejĂ©re pedig helyezd a tojĂĄsdarabokat Ă©s szĂłrj rĂĄ mandulaforgĂĄcsot.

    A mandulaforgĂĄcsok finom roppanĂłssĂĄgot adnak a vĂ©gĂ©n, Ă©s remekĂŒl passzolnak a gazdag mĂĄrtĂĄshoz.