A fekete szemű babot áztasd vízben legalább 6 órán keresztül, majd öblítsd le és főzd meg forró vízben 30 percig.
A babot előző este is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.
A főtt babot tedd egy tálba, és egy villával vagy krumplinyomóval törd össze, hogy pürét kapj.
Ha simább textúrát szeretnél, használhatsz botmixeret is.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy kis olajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma és a hagyma pirításával gazdagabb ízt adhatsz a tölteléknek.
Add hozzá a pürésített babhoz a pirított hagymát és fokhagymát, majd szórd bele a pirospaprikát, sót és borsot.
A pirospaprika és bors adják meg az akara jellegzetes fűszeres ízét.
Keverd jól össze az összetevőket, majd adj hozzá kukoricalisztet és egy kis vizet, hogy könnyen formázható masszát kapj.
A masszát ne hagyd túl hígra, mert akkor nehéz lesz kisütni, de túl sűrűn is nehezebb kezelni.
A masszából formázz kis golyókat, és egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
A golyók formázásánál ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy mindegyik egyformán süljön.
Tedd a golyókat a forró olajba, és süsd őket 4-5 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
A sült akara golyókat papírtörlőre szedd, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
Miután elkészült, tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.