A kép nem elérhető

Akara kukoricaliszttel

Az akara egy hagyományos afrikai étel, különösen Nigériában népszerű. Ezt az ételt fekete babból készítik, és gyakran formázzák golyókká, majd kisütik. A kukoricaliszt hozzáadása különleges textúrát és gazdag ízt ad az ételnek, ami tökéletesen illik a fűszeres és sós töltelékhez. Az akara egyszerű, de finom étel, amely a mindennapi étkezések része lehet, de akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete szemű bab
100 g Kukoricaliszt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
1 csipet Bors
100 ml Víz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete szemű babot áztasd vízben legalább 6 órán keresztül, majd öblítsd le és főzd meg forró vízben 30 percig.

    A babot előző este is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A főtt babot tedd egy tálba, és egy villával vagy krumplinyomóval törd össze, hogy pürét kapj.

    Ha simább textúrát szeretnél, használhatsz botmixeret is.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben egy kis olajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma és a hagyma pirításával gazdagabb ízt adhatsz a tölteléknek.

    4

    Add hozzá a pürésített babhoz a pirított hagymát és fokhagymát, majd szórd bele a pirospaprikát, sót és borsot.

    A pirospaprika és bors adják meg az akara jellegzetes fűszeres ízét.

    5

    Keverd jól össze az összetevőket, majd adj hozzá kukoricalisztet és egy kis vizet, hogy könnyen formázható masszát kapj.

    A masszát ne hagyd túl hígra, mert akkor nehéz lesz kisütni, de túl sűrűn is nehezebb kezelni.

    6

    A masszából formázz kis golyókat, és egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.

    A golyók formázásánál ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy mindegyik egyformán süljön.

    7

    Tedd a golyókat a forró olajba, és süsd őket 4-5 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

    A sült akara golyókat papírtörlőre szedd, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    8

    Miután elkészült, tálald melegen.