A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd add hozzá a puha vajat. Morzsold el, amíg egyenletes állagot kapsz. Ezután add hozzá a narancsvirágvizet és vizet, majd gyúrd össze lágy, sima tésztává. Takarva pihentesd 30 percig.
A tésztát akkor jó gyúrni, ha már nem ragad az edény falához.
A datolyát pépesítsd, majd keverd össze fahéjjal és szerecsendióval. Ez lesz a töltelék. Tipp: ha a datolya túl száraz, kevés narancsvirágvízzel lazíthatod.
A datolyát könnyebben pépesítheted, ha előtte egy kicsit beáztatod forró vízbe.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, és vágj belőle kb. 8×8 cm-es négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kis adag datolyás tölteléket, hajtsd félbe, és jól zárd le a széleket. Tipp: egy villa segítségével díszítheted és zárhatod is egyben.
A tészta széleit vizezd be, hogy jobban összetapadjanak.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd a batyukat közepes lángon aranybarnára. Egyszerre csak néhányat tegyél a serpenyőbe, hogy ne hűtse le az olajat.
A batyukat óvatosan forgasd, hogy ne sérüljenek meg.
Papírtörlőre szedd ki a kisült dumplingeket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Tipp: langyosan a legfinomabb, de hidegen is nagyszerű édesség.
A porcukrot szitán keresztül szórd a dumplingekre, hogy egyenletesebb legyen a réteg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.