Almås-fahéjas gofri friss almaszeletekkel és fahéjjal

Almås-Fahéjas Gofri

Az almĂĄs-fahĂ©jas gofri tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik egy finoman fƱszeres Ă©s termĂ©szetesen Ă©des reggelit keresnek. Az alma nedvessĂ©gtartalma lĂĄgy Ă©s szaftos belsƑt eredmĂ©nyez, mĂ­g a fahĂ©j kellemes, meleg aromĂĄt kölcsönöz a tĂ©sztĂĄnak. Ezt a receptet gyakran kĂ©szĂ­tik Ƒszi hĂłnapokban, amikor a friss alma Ă©s a fƱszeres illatok otthonossĂĄgot sugĂĄroznak. Ha szeretnĂ©l egy igazĂĄn Ă­zletes Ă©s tĂĄplĂĄlĂł gofrit, prĂłbĂĄld ki ezt az almĂĄs-fahĂ©jas vĂĄltozatot!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Zabpehelyliszt
⭕ 1 db Alma
⭕ 250 ml Mandulatej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 30 g Kókuszolaj
⭕ 30 g MĂ©z vagy juharszirup
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 2 tk. FahĂ©j
⭕ 1 csipet Só
⭕ 5 ml Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le az almĂĄt egy nagy lyukĂș reszelƑn, Ă©s nyomkodd ki a felesleges nedvessĂ©get, hogy ne hĂ­gĂ­tsa fel a tĂ©sztĂĄt.

    A reszelt almåt egy konyharuhåba csavarva tudod a legkönnyebben kinyomkodni.

    2

    Egy nagy keverƑtĂĄlban keverd össze a zabpehelylisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat Ă©s a sĂłt.

    Ha nincs zabpehelyliszted, finomra Ƒrölt zabpehely is megfelel.

    3

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, majd add hozzå a mandulatejet, a vanília kivonatot és a mézet vagy juharszirupot.

    A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegƑs legyen.

    4

    Öntsd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a nedves keverĂ©khez, Ă©s keverd simĂĄra egy habverƑvel, amĂ­g csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt nem kapsz.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a gofri kemĂ©ny lehet.

    5

    Keverd bele a reszelt almåt, és jól dolgozd össze, hogy a tészta egyenletes legyen.

    Ha szereted, adhatsz a tésztåhoz egy kevés aprított diót vagy mazsolåt is.

    6

    Fokozatosan keverd bele az olvasztott kókuszolajat, hogy a tészta lågyabb legyen.

    A kĂłkuszolaj helyett hasznĂĄlhatsz olvasztott vajat is.

    7

    MelegĂ­tsd elƑ a gofrisĂŒtƑt közepes hƑfokon, Ă©s enyhĂ©n kend ki kĂłkuszolajjal vagy vajjal.

    A gofrisĂŒtƑt alaposan melegĂ­tsd elƑ, hogy a gofri szĂ©p aranybarna legyen.

    8

    Önts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtƑ közepĂ©be (kb. egy merƑkanĂĄlnyi), majd csukd le a fedelet Ă©s sĂŒsd aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 3-4 perc alatt.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl, figyelj, hogy ne Ă©gesd meg a gofrit.

    9

    Ha elkĂ©szĂŒlt, Ăłvatosan vedd ki a gofrit egy spatulĂĄval, majd helyezd egy rĂĄcsra hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs maradjon.

    A rĂĄcsra helyezĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni, hogy a gofri bepĂĄrĂĄsodjon Ă©s elveszĂ­tse a ropogĂłssĂĄgĂĄt.

    10

    Tålald frissen fahéjas porcukorral, almaszeletekkel és egy kevés juharsziruppal vagy mézzel.

    A gofrihoz kĂ­nĂĄlhatsz vanĂ­liafagyit vagy tejszĂ­nhabot is.