Reszeld le az almĂĄt egy nagy lyukĂș reszelĆn, Ă©s nyomkodd ki a felesleges nedvessĂ©get, hogy ne hĂgĂtsa fel a tĂ©sztĂĄt.
A reszelt almåt egy konyharuhåba csavarva tudod a legkönnyebben kinyomkodni.
Egy nagy keverĆtĂĄlban keverd össze a zabpehelylisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat Ă©s a sĂłt.
Ha nincs zabpehelyliszted, finomra Ćrölt zabpehely is megfelel.
Egy mĂĄsik tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, majd add hozzĂĄ a mandulatejet, a vanĂlia kivonatot Ă©s a mĂ©zet vagy juharszirupot.
A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegĆs legyen.
Ăntsd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a nedves keverĂ©khez, Ă©s keverd simĂĄra egy habverĆvel, amĂg csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt nem kapsz.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a gofri kemĂ©ny lehet.
Keverd bele a reszelt almåt, és jól dolgozd össze, hogy a tészta egyenletes legyen.
Ha szereted, adhatsz a tĂ©sztĂĄhoz egy kevĂ©s aprĂtott diĂłt vagy mazsolĂĄt is.
Fokozatosan keverd bele az olvasztott kókuszolajat, hogy a tészta lågyabb legyen.
A kĂłkuszolaj helyett hasznĂĄlhatsz olvasztott vajat is.
MelegĂtsd elĆ a gofrisĂŒtĆt közepes hĆfokon, Ă©s enyhĂ©n kend ki kĂłkuszolajjal vagy vajjal.
A gofrisĂŒtĆt alaposan melegĂtsd elĆ, hogy a gofri szĂ©p aranybarna legyen.
Ănts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtĆ közepĂ©be (kb. egy merĆkanĂĄlnyi), majd csukd le a fedelet Ă©s sĂŒsd aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 3-4 perc alatt.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a gofrisĂŒtĆ tĂpusĂĄtĂłl, figyelj, hogy ne Ă©gesd meg a gofrit.
Ha elkĂ©szĂŒlt, Ăłvatosan vedd ki a gofrit egy spatulĂĄval, majd helyezd egy rĂĄcsra hƱlni, hogy kĂvĂŒl ropogĂłs maradjon.
A rĂĄcsra helyezĂ©s segĂt elkerĂŒlni, hogy a gofri bepĂĄrĂĄsodjon Ă©s elveszĂtse a ropogĂłssĂĄgĂĄt.
Tålald frissen fahéjas porcukorral, almaszeletekkel és egy kevés juharsziruppal vagy mézzel.
A gofrihoz kĂnĂĄlhatsz vanĂliafagyit vagy tejszĂnhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.