Készítsd elő a hozzávalókat. Hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, és vágd kis kockákra. A fahéjat keverd el a cukorral.
Az almafajtától függően, ha nagyon leveses, érdemes papírtörlővel felitatni a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát.
Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.
A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak és a scone könnyebb legyen.
A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.
Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta túl zsíros lesz. Ha a vaj nagyon gyorsan olvad, tedd be a tálat a hűtőbe pár percre.
Add hozzá a fahéjas cukrot és az almát a tésztához, és keverd el alaposan.
Óvatosan keverd, hogy az alma ne törjön össze teljesen.
Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlzott keverés kemény scone-okat eredményez.
Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.
A bemetszések segítik a scone egyenletes sülését és szép megjelenését. A kést lisztbe mártva könnyebben vághatsz bele.
180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.
Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.
A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható. Melegítsd meg tálalás előtt, hogy visszanyerje a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.