Almás-fahéjas scone

Almás-fahéjas scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. Az almás-fahéjas változata egy különleges ízkombináció, amely frissességet és fűszerességet hoz a scone világába. Az alma és a fahéj keveréke egy igazi klasszikus, amit mindenki szeret. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás reggelire vagy uzsonnára, mivel az ízek tökéletesen harmonizálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
1 db Alma
1 tk Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. Hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, és vágd kis kockákra. A fahéjat keverd el a cukorral.

    Az almafajtától függően, ha nagyon leveses, érdemes papírtörlővel felitatni a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak és a scone könnyebb legyen.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta túl zsíros lesz. Ha a vaj nagyon gyorsan olvad, tedd be a tálat a hűtőbe pár percre.

    4

    Add hozzá a fahéjas cukrot és az almát a tésztához, és keverd el alaposan.

    Óvatosan keverd, hogy az alma ne törjön össze teljesen.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlzott keverés kemény scone-okat eredményez.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone egyenletes sülését és szép megjelenését. A kést lisztbe mártva könnyebben vághatsz bele.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható. Melegítsd meg tálalás előtt, hogy visszanyerje a frissességét.