Almás habos szelet tálalva

Almás habos szelet

Az almás habos szelet egy klasszikus desszert, amely az őszi ízeket idézi meg. A puha almatöltelék és a könnyű habréteg kombinációja tökéletes harmóniát alkot. Ez a sütemény remek választás családi összejövetelekre vagy egy csésze tea mellé. Könnyen elkészíthető, így akár kezdők is bátran kipróbálhatják.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
150 g Vaj
100 g Cukor
4 db Tojás
400 g Alma (reszelt)
10 g Fahéj (őrölt)
5 g Sütőpor
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapírt érdemes egy kicsit bevizezni és összegyűrni, így könnyebben belesimul a tepsibe.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd morzsold el benne a vajat, hogy omlós tésztát kapj.

    A vaj legyen hideg, hogy könnyen elmorzsolható legyen. Használhatsz késes aprítót is a művelethez.

    3

    Add hozzá a tojások sárgáját, és dolgozd össze a tésztát. Nyújtsd ki, majd helyezd a tepsibe.

    A tésztát ne dolgozd túl sokáig, mert kemény lesz. Ha ragad, tegyél hozzá egy kevés lisztet. A tésztát nyújtás előtt pihentesd hűtőben 30 percig.

    4

    A reszelt almát keverd össze a fahéjjal, és terítsd egyenletesen a tésztára.

    Az almát reszelés után nyomkodd ki, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, amíg fényes és stabil habot nem kapsz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és cseppmentes tálban verd fel. Egy csipet só hozzáadásával könnyebben felverhető.

    6

    Simítsd a tojásfehérjehabot az almarétegre.

    A habot óvatosan simítsd el, hogy ne törjön össze.

    7

    Süsd a szeletet 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hűtsd ki a süteményt, szórd meg porcukorral, és szeleteld fel tálalás előtt.

    A süteményt teljesen hűtsd ki, mielőtt felszeleteled, hogy a hab ne essen össze.