Anago maki, friss angolnával, sushi rizssel és alga lapokkal

Anago maki

Az anago maki a japán konyha egyik igazi különlegessége. Az anago, vagyis az édesvízi angolna, gazdag, édes ízével és omlós állagával kiemelkedő szereplője a sushi világának. Ez a sushi étel az egyszerűséget és a frissességet helyezi előtérbe, miközben a rizsecet és a wasabi pikáns íze tökéletes harmóniát alkot a lágy angolnával. Az anago maki egy igazán különleges választás, amely bármilyen alkalomra megfelel, legyen szó családi vacsoráról vagy baráti összejövetelről.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Anago (angolna)
250 g Sushi rizs
5 db Nori (sushi alga)
2 ek. Rizsecet
1 ek. Cukor
1 tk.
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Addig öblítsd, amíg a víz tiszta lesz.

    A rizs öblítése kulcsfontosságú, hogy a végén ragadós, de nem túl nedves legyen.

    2

    Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint. Miután megfőtt, hagyd pihenni 10 percig, majd öntsd rá a rizsecetet, cukrot és sót. Keverd össze alaposan, és hagyd kihűlni.

    A rizsecet egyensúlyozza ki a sushi rizs ízét, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd ki a fűszereket.

    3

    A nori lapokat fektesd egy bambusz szőnyegre (makisushi alátét). Rendezd el a rizst egyenletesen a nori lapokon úgy, hogy körülbelül 1-2 cm szabadon maradjon az alga tetején.

    Használj nedves kezeket, hogy a rizs ne ragadjon a kezedhez. A rizs rétegének ne legyen túl vastag, különben nehéz lesz feltekerni.

    4

    A felkockázott anagót (angolnát) helyezd a rizs közepére. Ha szeretnéd, kenj egy kis wasabit a rizs tetejére a pikáns ízért.

    Az anago finom, enyhén édes ízű, és jól illik a wasabi csípősségéhez, de ha nem szereted a csípős ízt, akkor hagyd el a wasabit.

    5

    Most jöhet a feltekercselés. Kezd el a nori lapot a bambusz szőnyeggel együtt feltekerni, ügyelve arra, hogy szorosan tekerd, de ne túl erősen, hogy ne törjön el.

    Használj egy kis vízzel nedvesített ujjat a nori lap szélének lecsukásához, így könnyebben záródik.

    6

    A feltekert makit éles késsel vágd fel 6-8 egyenlő darabra. Tálald azonnal, frissen készítve.

    A vágáshoz éles, nedves késsel dolgozz, hogy szép tiszta szeleteket kapj, és a rizs ne tapadjon a késhez.