Anan谩szos-k贸kuszos cannoli desszert t谩lalva

Anan谩szos-k贸kuszos cannoli

A cannoli a szic铆liai cukr谩szat 茅kk枚ve, melyet hagyom谩nyosan ricott谩s kr茅mmel t枚ltenek. Ez a v谩ltozat azonban egy tr贸pusi csavarral 煤j铆t: az anan谩sz friss铆t艖 茅dess茅ge 茅s a k贸kusz gazdag text煤r谩ja k眉l枚nlegesen kieg茅sz铆ti az olasz klasszikust. Ahogy a k贸kusz 茅s az anan谩sz illata bet枚lti a konyh谩t, mintha egy naps眉t枚tte tengerparton j谩rn谩nk 鈥 minden falat egy kis ny谩ri utaz谩s. A t枚ltel茅k akkor lesz t枚k茅letes, ha az anan谩szt j贸l lecsepegteted, 茅s a ricott谩t is el艖k茅sz铆ted, hogy ne 谩ztassa el a t茅szt谩t. Ez a desszert kiv谩l贸 v谩laszt谩s lehet ny谩ri vend茅gs茅gekre, k眉l枚nleges alkalmakkor vagy ak谩r h煤sv茅ti desszertk茅nt is. Extra k眉l枚nlegess茅gk茅nt adhatsz hozz谩 lime h茅jat vagy egy kev茅s feh茅r rumot is a kr茅mhez!

El艖k茅sz眉let 25 perc
Elk茅sz铆t茅s N/A
Teljes 25 perc
1590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 10
250 g Ricotta sajt
100 g Konzerv anan谩sz (lecsepegtetve)
40 g Reszelt k贸kusz
40 g Porcukor
1 tk. Van铆liakivonat
1 ek. Citroml茅
10 db Cannoli t茅sztah眉vely

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Az anan谩szt v谩gd nagyon apr贸 darabokra, majd tedd egy sz疟r艖be, hogy teljesen lecsepegjen. Fontos, hogy min茅l kevesebb nedvess茅g maradjon benne, 铆gy nem 谩ztatja el a kr茅met.

    A lecsepegtet茅st siettetheted, ha konyhai pap铆rt枚rl艖vel finoman felitatod a nedvess茅get az anan谩szr贸l.

    2

    A ricott谩t tedd egy g茅zlapra vagy finom sz疟r艖be, 茅s csepegtesd le legal谩bb 10 percig. Ez elengedhetetlen a kr茅m s疟r疟s茅g茅nek 茅s a cannoli ropog贸ss谩g谩nak meg艖rz茅s茅hez.

    Ha van r谩 id艖d, a ricott谩t ak谩r egy 茅jszak谩n 谩t is csepegtetheted a h疟t艖ben, hogy m茅g s疟r疟bb legyen.

    3

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lecsepegtetett ricott谩t, porcukrot, van铆liakivonatot 茅s citromlevet, majd dolgozd sim谩ra. Ez lesz a kr茅mes alap, amit a gy眉m枚lcs 茅s a k贸kusz feldob.

    A porcukrot szit谩ld 谩t, hogy ne legyenek benne csom贸k, 铆gy a kr茅m sim谩bb lesz. A citroml茅 mennyis茅g茅vel 贸vatosan b谩nj, nehogy t煤l savany煤 legyen a kr茅m.

    4

    Add hozz谩 az apr贸ra v谩gott anan谩szt 茅s a reszelt k贸kuszt a ricott谩s alaphoz, majd 贸vatosan keverd 枚ssze. A gy眉m枚lcsdarabok eloszl谩sa legyen egyenletes, de ne keverd t煤l sok谩ig.

    A k贸kuszreszel茅ket enyh茅n megpir铆thatod sz谩raz serpeny艖ben, hogy intenz铆vebb 铆ze legyen.

    5

    Tedd a kr茅met h疟t艖be 10-15 percre, hogy kicsit megdermedjen. Ezzel biztos铆tod, hogy a t枚ltel茅k ne legyen t煤l l谩gy, 茅s k枚nnyen adagolhat贸 legyen a h眉velyekbe.

    Ha a kr茅m m茅g 铆gy is t煤l l谩gy, tegy茅l bele egy kev茅s zselatint vagy kem茅ny铆t艖t.

    6

    T枚ltsd meg a cannoli t茅sztah眉velyeket a kih疟lt anan谩szos-k贸kuszos kr茅mmel habzs谩k vagy kis kan谩l seg铆ts茅g茅vel. Mindk茅t v茅g茅t t枚ltsd meg sz茅pen, hogy mutat贸s legyen a t谩lal谩skor.

    Ha nincs habzs谩kod, haszn谩lj egy er艖s zacsk贸t, aminek lev谩god a sark谩t.

    7

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg porcukorral 茅s kev茅s k贸kuszreszel茅kkel. Azonnali fogyaszt谩sra aj谩nlott, hogy a t茅sztah眉vely ropog贸s maradjon.

    A cannolit k枚zvetlen眉l t谩lal谩s el艖tt t枚ltsd meg, hogy a t茅szta ne 谩zzon el.