Ananászos-kókuszos cannoli desszert tálalva

Ananászos-kókuszos cannoli

A cannoli a szicíliai cukrászat ékköve, melyet hagyományosan ricottás krémmel töltenek. Ez a változat azonban egy trópusi csavarral újít: az ananász frissítő édessége és a kókusz gazdag textúrája különlegesen kiegészíti az olasz klasszikust. Ahogy a kókusz és az ananász illata betölti a konyhát, mintha egy napsütötte tengerparton járnánk – minden falat egy kis nyári utazás. A töltelék akkor lesz tökéletes, ha az ananászt jól lecsepegteted, és a ricottát is előkészíted, hogy ne áztassa el a tésztát. Ez a desszert kiváló választás lehet nyári vendégségekre, különleges alkalmakkor vagy akár húsvéti desszertként is. Extra különlegességként adhatsz hozzá lime héjat vagy egy kevés fehér rumot is a krémhez!

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Ricotta sajt
100 g Konzerv ananász (lecsepegtetve)
40 g Reszelt kókusz
40 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat
1 ek. Citromlé
10 db Cannoli tésztahüvely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt vágd nagyon apró darabokra, majd tedd egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen. Fontos, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne, így nem áztatja el a krémet.

    A lecsepegtetést siettetheted, ha konyhai papírtörlővel finoman felitatod a nedvességet az ananászról.

    2

    A ricottát tedd egy gézlapra vagy finom szűrőbe, és csepegtesd le legalább 10 percig. Ez elengedhetetlen a krém sűrűségének és a cannoli ropogósságának megőrzéséhez.

    Ha van rá időd, a ricottát akár egy éjszakán át is csepegtetheted a hűtőben, hogy még sűrűbb legyen.

    3

    Egy tálban keverd össze a lecsepegtetett ricottát, porcukrot, vaníliakivonatot és citromlevet, majd dolgozd simára. Ez lesz a krémes alap, amit a gyümölcs és a kókusz feldob.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók, így a krém simább lesz. A citromlé mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a krém.

    4

    Add hozzá az apróra vágott ananászt és a reszelt kókuszt a ricottás alaphoz, majd óvatosan keverd össze. A gyümölcsdarabok eloszlása legyen egyenletes, de ne keverd túl sokáig.

    A kókuszreszeléket enyhén megpiríthatod száraz serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.

    5

    Tedd a krémet hűtőbe 10-15 percre, hogy kicsit megdermedjen. Ezzel biztosítod, hogy a töltelék ne legyen túl lágy, és könnyen adagolható legyen a hüvelyekbe.

    Ha a krém még így is túl lágy, tegyél bele egy kevés zselatint vagy keményítőt.

    6

    Töltsd meg a cannoli tésztahüvelyeket a kihűlt ananászos-kókuszos krémmel habzsák vagy kis kanál segítségével. Mindkét végét töltsd meg szépen, hogy mutatós legyen a tálaláskor.

    Ha nincs habzsákod, használj egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát.

    7

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral és kevés kókuszreszelékkel. Azonnali fogyasztásra ajánlott, hogy a tésztahüvely ropogós maradjon.

    A cannolit közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ne ázzon el.