AnanĂĄszos korokke, aranybarna, ropogĂłs falatok tĂĄlalva

AnanĂĄszos Korokke

Az ananĂĄszos korokke egy kĂŒlönleges Ă©tel, amely a japĂĄn konyha klasszikus croquette vĂĄltozata, de az Ă©des ananĂĄsz hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy Ășj Ă­zvilĂĄgot hoz lĂ©tre. A korokke aranybarna, ropogĂłs kĂŒlsƑje Ă©s a krĂ©mes belseje az Ă©telt egy igazi kĂŒlönlegessĂ©ggĂ© varĂĄzsolja. Az ananĂĄsz Ă©dessĂ©ge remekĂŒl harmonizĂĄl a krumpli Ă©s a sĂłs töltelĂ©kkel. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy gyors, de Ă­nycsiklandĂł elƑételnek vagy snacknek egy barĂĄti összejövetelre. A korokke elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©nek titka a megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet, hogy a kĂ­vĂĄnt ropogĂłs ĂĄllagot elĂ©rd. SĂŒtĂ©s közben az ananĂĄsz Ă©dessĂ©ge Ă©s az olajban sĂŒlƑ krumpli illata egy kĂŒlönleges hangulatot teremt a konyhĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Krumpli
⭕ 200 g Ananász
⭕ 200 ml HĂșsleves alaplĂ©
⭕ 30 g Vaj
⭕ 100 g Zsemlemorzsa
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 g Liszt
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Bors
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd fel kisebb darabokra. Tedd Ƒket egy lĂĄbasba, Ă©s öntsd fel vĂ­zzel, hogy ellepje. FƑzd meg Ƒket 15-20 perc alatt, amĂ­g teljesen puhĂĄk lesznek.

    A fƑzĂ©si idƑ alatt figyeld a krumplikat, hogy ne fƑjenek tĂșl, mert Ă­gy nem tudod majd jĂłl összenyomni Ƒket.

    2

    MĂ­g a krumpli fƑ, vĂĄgd aprĂłra az ananĂĄszt. Ha friss ananĂĄszt hasznĂĄlsz, Ă©rdemes elƑzƑleg eltĂĄvolĂ­tani a kemĂ©nyebb rĂ©szeket.

    Ha konzerv ananĂĄszt hasznĂĄlsz, ĂŒgyelj arra, hogy jĂłl lecsöpögtesd, hogy ne legyen tĂșl vizes a töltelĂ©k.

    3

    MiutĂĄn a krumpli megfƑtt, alaposan törd össze egy villĂĄval vagy krumplinyomĂłval, hogy sima pĂŒrĂ©t kapj.

    Ha szeretnĂ©d, hasznĂĄlhatsz krumplinyomĂłt is, hogy mĂ©g finomabb, krĂ©mesebb textĂșrĂĄt kapj.

    4

    A pĂŒrĂ©hez add hozzĂĄ az ananĂĄszt, a hĂșsleves alaplevet, a vajat, sĂłt Ă©s borsot. JĂłl keverd össze, amĂ­g minden hozzĂĄvalĂł egyenletesen elvegyĂŒl.

    A hĂșsleves alaplĂ© nemcsak Ă­zesĂ­ti a töltelĂ©ket, hanem egy puhĂĄbb ĂĄllagot is ad neki.

    5

    FormĂĄzz kis golyĂłkat vagy korongokat a krumplis keverĂ©kbƑl. A formĂĄzĂĄs sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy ne legyenek tĂșl nagyok, Ă­gy gyorsabban ĂĄtsĂŒlnek.

    Ha tĂșl ragadĂłsnak talĂĄlod a tĂ©sztĂĄt, egy kevĂ©s lisztet is hozzĂĄadhatsz.

    6

    A korokkĂ©kat elƑször forgasd meg lisztben, majd a felvert tojĂĄsokban, vĂ©gĂŒl a zsemlemorzsĂĄban. Ügyelj arra, hogy teljesen befedje Ƒket a morzsa.

    A tojĂĄs Ă©s a zsemlemorzsa rĂ©tege segĂ­t, hogy a korokke szĂ©p aranybarna Ă©s ropogĂłs legyen a sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    7

    ForrĂł olajban sĂŒsd a korokkĂ©kat 5-7 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk Ă©s ropogĂłsak lesznek. HasznĂĄlj elĂ©g olajat, hogy a korokke teljesen elmerĂŒljön benne.

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet fontos, hogy a korokke ne legyen tĂșl olajos. A legjobb, ha 180°C-ra melegĂ­ted az olajat.