Mérd ki az összes hozzávalót. Az ananászt vágd apró kockákra, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát.
A konzerv ananász helyett használhatsz friss ananászt is, de ebben az esetben még fontosabb a lecsepegtetés és a papírtörlős felitatás.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót. Ez lesz a tészta száraz alapja.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így jobban összeáll a tészta. A sót ne közvetlenül az élesztőre tedd, mert gátolhatja a kelést.
Add hozzá a joghurtot, olívaolajat és langyos vizet, majd alaposan dolgozd össze, míg lágy tésztát nem kapsz.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elkeveredjen a tésztában. A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt.
Gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett felületen. A jól gyúrt tészta sima és rugalmas, nem ragad a kezedhez.
Ha a tészta nagyon ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz.
Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit 50 fokra melegítettél elő, majd kikapcsoltál.
A megkelt tésztát oszd 6 részre. Formázz kis gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális formájúra.
A gombócokat takard le, amíg nem nyújtod ki őket, hogy ne száradjanak ki.
A kinyújtott naan egyik felére kanalazz ananászkockákat, hajtsd rá a másik felét, majd óvatosan nyújtsd ki ismét, hogy a töltelék eloszoljon benne.
Ne töltsd túl a naanokat, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt. Süsd meg a naanokat oldalanként 1-2 perc alatt, amíg barna foltok jelennek meg rajtuk, és enyhén megemelkednek.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Használj öntöttvas serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.
Amikor kész, még forrón kend meg őket olvasztott vajjal. Az édes és sós ízek tökéletesen kiegészítik egymást.
A vaj helyett használhatsz fokhagymás vajat is a pikánsabb íz érdekében.
Tálald melegen – kiváló különlegesség reggelire, uzsonnára vagy desszertként!
A naan mellé kínálhatsz joghurtos mártogatóst vagy mézet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.