Ananászos naan kenyér tálalva

Ananászos naan

Az ananászos naan egy modern, fúziós étel, amely a hagyományos keleti kenyér és a trópusi ízek kombinációja. Az édes és sós párosítás régóta jelen van a gasztronómiában, de ilyen formában ritkán találkozni vele. Ahogy az apró ananászkockák párolódnak a naan belsejében, illatuk édességgel tölti meg a konyhát, amit a pirult tészta és az olvasztott vaj tesz teljessé. Tipp: ha konzerv ananászt használsz, mindig itasd le róla a levet. A tészta megfelelő kelesztése elengedhetetlen – meleg, huzatmentes helyen a legjobb. A naanokat csak forró serpenyőben süsd, hogy a kívánt pörzsréteg kialakuljon. Ez a naan tökéletes egy nyári desszerthez vagy brunchra, frissítő és különleges választás, amit érdemes kipróbálni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
5 g Cukor
5 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
100 g Apróra vágott ananász
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összes hozzávalót. Az ananászt vágd apró kockákra, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát.

    A konzerv ananász helyett használhatsz friss ananászt is, de ebben az esetben még fontosabb a lecsepegtetés és a papírtörlős felitatás.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót. Ez lesz a tészta száraz alapja.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így jobban összeáll a tészta. A sót ne közvetlenül az élesztőre tedd, mert gátolhatja a kelést.

    3

    Add hozzá a joghurtot, olívaolajat és langyos vizet, majd alaposan dolgozd össze, míg lágy tésztát nem kapsz.

    A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elkeveredjen a tésztában. A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt.

    4

    Gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett felületen. A jól gyúrt tészta sima és rugalmas, nem ragad a kezedhez.

    Ha a tészta nagyon ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz.

    5

    Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit 50 fokra melegítettél elő, majd kikapcsoltál.

    6

    A megkelt tésztát oszd 6 részre. Formázz kis gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális formájúra.

    A gombócokat takard le, amíg nem nyújtod ki őket, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A kinyújtott naan egyik felére kanalazz ananászkockákat, hajtsd rá a másik felét, majd óvatosan nyújtsd ki ismét, hogy a töltelék eloszoljon benne.

    Ne töltsd túl a naanokat, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék.

    8

    Melegíts fel egy száraz serpenyőt. Süsd meg a naanokat oldalanként 1-2 perc alatt, amíg barna foltok jelennek meg rajtuk, és enyhén megemelkednek.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Használj öntöttvas serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.

    9

    Amikor kész, még forrón kend meg őket olvasztott vajjal. Az édes és sós ízek tökéletesen kiegészítik egymást.

    A vaj helyett használhatsz fokhagymás vajat is a pikánsabb íz érdekében.

    10

    Tálald melegen – kiváló különlegesség reggelire, uzsonnára vagy desszertként!

    A naan mellé kínálhatsz joghurtos mártogatóst vagy mézet.