Andong kalguksu leves tálalva csirkehússal

Andong kalguksu

Az Andong kalguksu egy híres koreai étel, amely Andong városából származik. A gazdag csirkehúsos alapleves és a friss tészta kombinációja miatt az étel rendkívül népszerű a koreai háztartásokban, és gyakran fogyasztják családi étkezéseken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss tészta (kalguksu tészta)
300 g Csirkehús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmagolaj
1 tk. Piros chili pehely
2 szál Friss zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Felforraljuk, majd közepes lángon 20-30 percig főzzük.

    A csirkehúst a leveshez is felhasználjuk, ezért ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, hogy megőrizzük a szaftosságát.

    2

    Amíg a hús fő, a tésztát is elkészítjük. Közben egy másik edényben vizet forralunk, majd a friss kalguksu tésztát 2-3 percig főzzük, amíg meg nem puhul.

    A tésztát ne főzzük túl, mert így megőrzi a kellemes textúráját, ami fontos a kalguksu levesnél.

    3

    Amikor a csirkehús elkészült, kiszedjük a levesből, és szálakra tépjük vagy apróra vágjuk.

    A csirkehús főzőlevét ne öntsük el, mert alapként használhatjuk a leveshez, így gazdagabb ízű lesz.

    4

    A csirkehús főzőlevelet visszaöntjük a lábasba, és a sót, borsot, szójaszószt, szezámmagolajat és piros chili pelyhet hozzáadjuk. Keverjük össze és forraljuk fel.

    A szójaszósz és a szezámmagolaj adja a levest különleges ízét, ezért érdemes figyelni, hogy ne legyen túl sós.

    5

    A kész levest tányérokba szedjük, majd ráhelyezzük a főtt tésztát, és a szálakra tépett csirkehúst. A tetejét friss zöldhagymával díszítjük.

    A zöldhagyma friss ízt ad a levesnek, és szép színfoltként is szolgál.