A csirkehúst alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Felforraljuk, majd közepes lángon 20-30 percig főzzük.
A csirkehúst a leveshez is felhasználjuk, ezért ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, hogy megőrizzük a szaftosságát.
Amíg a hús fő, a tésztát is elkészítjük. Közben egy másik edényben vizet forralunk, majd a friss kalguksu tésztát 2-3 percig főzzük, amíg meg nem puhul.
A tésztát ne főzzük túl, mert így megőrzi a kellemes textúráját, ami fontos a kalguksu levesnél.
Amikor a csirkehús elkészült, kiszedjük a levesből, és szálakra tépjük vagy apróra vágjuk.
A csirkehús főzőlevét ne öntsük el, mert alapként használhatjuk a leveshez, így gazdagabb ízű lesz.
A csirkehús főzőlevelet visszaöntjük a lábasba, és a sót, borsot, szójaszószt, szezámmagolajat és piros chili pelyhet hozzáadjuk. Keverjük össze és forraljuk fel.
A szójaszósz és a szezámmagolaj adja a levest különleges ízét, ezért érdemes figyelni, hogy ne legyen túl sós.
A kész levest tányérokba szedjük, majd ráhelyezzük a főtt tésztát, és a szálakra tépett csirkehúst. A tetejét friss zöldhagymával díszítjük.
A zöldhagyma friss ízt ad a levesnek, és szép színfoltként is szolgál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.