Anjeer ka Halwa gazdag fĂŒges Ă­zekkel, pörkölt diĂłval Ă©s rĂłzsavĂ­zzel.

Anjeer ka Halwa

Az Anjeer ka Halwa egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©dessĂ©g, amely szĂĄrĂ­tott fĂŒgĂ©bƑl, tejbƑl Ă©s gazdag fƱszerekkel kĂ©szĂŒl. A rĂłzsavĂ­z hozzĂĄadĂĄsa egy kĂŒlönleges virĂĄgos illatot ad a halwĂĄnak, mĂ­g a pörkölt diĂł ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t. Az Ă©dessĂ©g ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakkor, kĂŒlönleges Ă­zeivel mindenkit elvarĂĄzsol.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g SzĂĄrĂ­tott fĂŒge
⭕ 150 g Cukor
⭕ 250 ml Tej
⭕ 4 ek. Ghee (tisztított vaj)
⭕ 2 db Zöld kardamom
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 50 g Pörkölt diĂł
⭕ 1 ek. Rózsavíz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©t ĂĄztasd be vĂ­zbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, majd darabold fel aprĂłra.

    A fĂŒgĂ©t könnyebben darabolhatod, ha forrĂł vĂ­zbe ĂĄztatod 10 percig.

    2

    A ghee felĂ©t hevĂ­tsd fel egy serpenyƑben, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott fĂŒgĂ©t. PirĂ­tsd közepes lĂĄngon, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd tĂșlpörkölni, hogy a fĂŒge megƑrzi Ă©dessĂ©gĂ©t.

    3

    Add hozzå a cukrot, és keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A cukor gyorsabban feloldódik, ha alacsony hƑfokon dolgozol.

    4

    Add hozzĂĄ a tejet, Ă©s keverd folyamatosan, amĂ­g a fĂŒge teljesen fel nem szĂ­vja a tejet Ă©s a halwa sƱrƱsödik.

    Ha a halwa tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy könnyen keverhetƑ maradjon.

    5

    Miutån a tej felszívódott, add hozzå a maradék gheet és a kardamomot. Keverd jól össze.

    A ghee gazdagabbå teszi a halwåt, és fokozza az ízeket.

    6

    SzĂłrd meg a pörkölt diĂłval, Ă©s adj hozzĂĄ egy kis rĂłzsavizet a kĂŒlönleges illathoz.

    A rózsavíz friss, virågos illatot ad, és kiemeli az édességet.