Anjeer ka Halwa gazdag füges ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Anjeer ka Halwa

Az Anjeer ka Halwa egy hagyományos indiai édesség, amely szárított fügéből, tejből és gazdag fűszerekkel készül. A rózsavíz hozzáadása egy különleges virágos illatot ad a halwának, míg a pörkölt dió ropogós textúrát biztosít. Az édesség ideális választás ünnepi alkalmakkor, különleges ízeivel mindenkit elvarázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Szárított füge
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fügét áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd darabold fel apróra.

    A fügét könnyebben darabolhatod, ha forró vízbe áztatod 10 percig.

    2

    A ghee felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a felaprított fügét. Pirítsd közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd túlpörkölni, hogy a füge megőrzi édességét.

    3

    Add hozzá a cukrot, és keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A cukor gyorsabban feloldódik, ha alacsony hőfokon dolgozol.

    4

    Add hozzá a tejet, és keverd folyamatosan, amíg a füge teljesen fel nem szívja a tejet és a halwa sűrűsödik.

    Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.

    5

    Miután a tej felszívódott, add hozzá a maradék gheet és a kardamomot. Keverd jól össze.

    A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és fokozza az ízeket.

    6

    Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.

    A rózsavíz friss, virágos illatot ad, és kiemeli az édességet.