A fügét áztasd be vízbe legalább 2 órára, majd darabold fel apróra.
A fügét könnyebben darabolhatod, ha forró vízbe áztatod 10 percig.
A ghee felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a felaprított fügét. Pirítsd közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Ne hagyd túlpörkölni, hogy a füge megőrzi édességét.
Add hozzá a cukrot, és keverd össze, amíg a cukor feloldódik.
A cukor gyorsabban feloldódik, ha alacsony hőfokon dolgozol.
Add hozzá a tejet, és keverd folyamatosan, amíg a füge teljesen fel nem szívja a tejet és a halwa sűrűsödik.
Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.
Miután a tej felszívódott, add hozzá a maradék gheet és a kardamomot. Keverd jól össze.
A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és fokozza az ízeket.
Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.
A rózsavíz friss, virágos illatot ad, és kiemeli az édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.