Az agar-agart keverd el vízben és forrald fel. Hagyjuk egy percig forrni, majd vedd le a tűzről. Öntsd egy hőálló formába, és hagyd szobahőmérsékleten megszilárdulni.
Ha az agar-agar nem oldódik fel teljesen, akkor egy kis extra vízzel újra forralhatod.
A friss gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. Az epret félbevágd, a kivit karikázd, a mandarint szedd gerezdekre.
Bármilyen friss gyümölcsöt használhatsz, de ügyelj arra, hogy azokat ne szeleteld túl vékonyra, hogy jól mutassanak a tálban.
A matcha fagylaltot hagyd egy kicsit megpuhulni, hogy könnyen formázható legyen.
A fagylaltot lehetőség szerint tálald frissen, hogy ne olvadjon meg túl hamar.
A mochi kockákat helyezd egy tálba. Ha nem találsz japán mochi-t, helyettesítheted más típusú cukorkockával vagy édes rizses édességgel.
A mochi textúrája ragacsos, így ügyelj arra, hogy ne ragadjanak össze.
Készítsd el a tálalást: az agar-agar zselét tedd a tál aljára, majd halmozd rá a friss gyümölcsöket, az anko-t és a mochi-t.
Ha a zselé túl keményre szilárdult, egy kevés forró vízzel lágyíthatod.
A végén tedd rá a matcha fagylaltot, és szórd meg szezámmaggal. Tálald az anmitsut hidegen, mint desszertet.
Ha szeretnél, egy kis mézet is csorgathatsz rá, hogy extra édességet adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.