Anmitsu gyĂŒmölcsökkel, anko-val Ă©s shiratama dango-val, dĂ­szĂ­tve fekete szezĂĄmmaggal

Anmitsu gyĂŒmölcsökkel, anko-val Ă©s shiratama dango-val

Az anmitsu egy tradicionĂĄlis japĂĄn desszert, amely sokfĂ©le variĂĄciĂłval rendelkezik. Az Ă©tel friss gyĂŒmölcsökkel, anko-val (Ă©des vörösbab-paszta) Ă©s shiratama dangĂłval (ragacsos rizslabdĂĄk) van tĂĄlalva, ami egy rendkĂ­vĂŒl frissĂ­tƑ Ă©s Ă­nycsiklandĂł desszert. Az anmitsu szĂĄmos kĂŒlönbözƑ formĂĄban kaphatĂł JapĂĄnban, Ă©s szĂĄmos Ă©dessĂ©gbolt kĂ­nĂĄlatĂĄban megtalĂĄlhatĂł. Ezt a vĂĄltozatot friss mangĂłval, narancssal Ă©s fekete szezĂĄmmal gazdagĂ­tjuk, hogy a desszert mĂ©g izgalmasabb Ă©s szĂ­nesebb legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Shiratama dango (ragacsos rizslabda)
⭕ 150 g Anko (Ă©des vörösbab-paszta)
⭕ 100 g Édesburgonya
⭕ 1 tk. Fekete szezámmag
⭕ 50 g Áfonya
⭕ 1 db Mango
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 tk. Jellegzetes agar agar zselatin
⭕ 2 ek. Színes cukorkák (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd ki a shiratama dangĂłt (ragacsos rizslabdĂĄk) a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint. MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, formĂĄzz kis gombĂłcokat belƑle Ă©s tedd fĂ©lre.

    A shiratama dango-t forrĂł vĂ­zben kell fƑzni, Ă©s amint feljön a vĂ­z felszĂ­nĂ©re, az mĂĄr meg is fƑtt. GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy ne fƑzd tĂșl, mert szĂ©teshet.

    2

    Az anko (Ă©des vörösbab-paszta) lehet bolti vĂĄltozat, de hĂĄzilag is elkĂ©szĂ­theted. Ha hĂĄzilag kĂ©szĂ­ted, forrald fel a vörösbabot cukorral, Ă©s fƑzd puhĂĄra, majd pĂ©pesĂ­tsd.

    Az anko ízét akkor tudod leginkåbb irånyítani, ha håzilag készíted. Az anko-t åltalåban édesen szokås készíteni, de ha a bab nem elég édes, adhatsz hozzå még cukrot.

    3

    Az édesburgonyåt håmozd meg, és vågd kis kockåkra. Pårold meg, amíg megpuhul, és tedd félre.

    A pĂĄrolĂĄs segĂ­t megƑrizni az Ă©desburgonya Ă©des, gazdag Ă­zĂ©t Ă©s textĂșrĂĄjĂĄt, elkerĂŒlve a tĂșlzott fƑzĂ©st.

    4

    A gyĂŒmölcsöket (mango, narancs) hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd aprĂł darabokra. A fekete szezĂĄmmagot is tedd fĂ©lre, hogy a tĂĄlalĂĄs sorĂĄn hasznĂĄlhasd.

    A gyĂŒmölcsöket frissen, azonnal tĂĄlalĂĄs elƑtt kĂ©szĂ­tsd el, hogy frissessĂ©gĂŒket megƑrizzĂ©k.

    5

    Az agar agar zselatint kĂ©szĂ­tsd el a csomagolĂĄs utasĂ­tĂĄsai szerint, hogy a megfelelƑ zselĂ©s ĂĄllagot elĂ©rd.

    Az agar agar gyorsan megszilårdul, ezért fontos, hogy a kész zselét gyorsan és egyenletesen adagold a tålra.

    6

    Kezdj el tĂĄlalni: tedd a shiratama dangĂłt, az anko-t, a gyĂŒmölcsöket Ă©s a zselĂ©t egy tĂĄlba, Ă©s dĂ­szĂ­tsd fekete szezĂĄmmaggal. Az Ă©desburgonyĂĄt is rakd mellĂ©.

    7

    Ha szeretnéd, színes cukorkåkkal is díszítheted a tålat, hogy még színesebbé tedd az ételt.

    A szĂ­nes cukorkĂĄk opcionĂĄlisak, de remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik a tĂĄl szĂ­nvilĂĄgĂĄt Ă©s mĂ©g Ă©desebbĂ© teszik az Ă©telt.