Anmitsu tejszĂ­nhabbal Ă©s matcha fagylalttal, japĂĄn Ă©dessĂ©g agar-agarral Ă©s vörös babpĂŒrĂ©vel

Anmitsu tejszínhabbal és matcha fagylalttal

Az Anmitsu egy tradicionĂĄlis japĂĄn desszert, amelyet eredetileg agar-agar zselĂ©vel, gyĂŒmölcsökkel, babpĂŒrĂ©vel Ă©s fagylalttal tĂĄlalnak. A matcha fagylalt egy friss Ă©s gazdag Ă­zt ad az Ă©telhez, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a zselĂ©t. A desszert ĂĄltalĂĄban frissĂ­tƑ, könnyƱ Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, miközben autentikus japĂĄn Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 g Agar-agar
⭕ 500 ml Víz
⭕ 2 ek. Zöld tea por (matcha)
⭕ 200 ml Tej
⭕ 3 ek. Cukor
⭕ 2 ek. Édes vörös babpĂŒrĂ© (anko)
⭕ 1 gombóc Matcha fagylalt
⭕ 100 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet forrald fel, és add hozzå az agar-agart, keverd addig, amíg fel nem oldódik.

    Az agar-agar segít megszilårdítani a jellót, amely a desszert alapjåt képezi.

    2

    HƱtsd le a keverĂ©ket, majd öntsd egy tĂĄlba, Ă©s hagyd dermedni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy jelly-szerƱ ĂĄllagot kapjon.

    Az agar-agar gyorsabban szilårdul, mint a zselatin, így hamarabb kész lesz.

    3

    A matcha porbĂłl Ă©s tejbƑl kĂ©szĂ­ts egy krĂ©mes fagylalt alapot, Ă©s ha lehetsĂ©ges, kĂ©szĂ­ts belƑle hĂĄzi fagylaltot, vagy hasznĂĄlj boltit.

    A friss håzi fagylalt krémesebb és gazdagabb ízƱ lesz, de a boltiban is szép eredményt érhetsz el.

    4

    A tejszínt verj fel habbå, és tedd félre, hogy díszítésként hasznåld.

    Ha a tejszĂ­n nehezen verƑdik, adj hozzĂĄ egy kis porcukrot, hogy gyorsabban felverƑdjön.

    5

    Az agar-agar jellĂłt vĂĄgd kis kockĂĄkra, Ă©s tĂĄlald egy desszerttĂĄlban a matcha fagylalttal, a tejszĂ­nhabbal, az Ă©des vörös babpĂŒrĂ©vel (anko) Ă©s egy kevĂ©s cukorral.

    A tĂĄlalĂĄs elƑtt adj hozzĂĄ egy kis lime levet, hogy frissebbĂ© tedd az Ă­zeket.

    6

    Tålald az anmitsut azonnal, friss desszertként.