Antelope stew with vegetables served in a rustic bowl.

Antelope Stew with Vegetables

Az antilop ragu egy elegáns és ínycsiklandó fogás, amely a vadételek különleges világát idézi meg. A hús természetes gazdagsága és a zöldségek frissessége harmonikusan egészíti ki egymást, miközben a vörösbor és a paradicsompüré mély, összetett ízt kölcsönöz a ragunak. Ez az étel ideális választás különleges alkalmakra, amikor valami igazán egyedit szeretnél az asztalra tenni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Antelope meat
2 db Carrots
300 g Potatoes
1 db Onion
2 szál Celery
3 gerezd Garlic
2 ek. Tomato paste
500 ml Beef stock
200 ml Red wine
1 db Bay leaf
2 ág Fresh thyme
1.5 tk. Salt
1 tk. Black pepper
2 ek. Olive oil

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg az antilophúst, és vágd falatnyi darabokra. Sózd és borsozd meg.

    Az antilophúst alaposan tisztítsd meg a hártyáktól és inaktól. A só és bors segít kiemelni a hús ízét.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábosban, és pirítsd meg a húsdarabokat minden oldalukon aranybarnára. Tedd félre.

    A húst magas hőfokon pirítsd, hogy kérget kapjon, ami segít megőrizni a szaftosságát. Ne tegyél túl sok húst egyszerre a lábosba.

    3

    Aprítsd fel az hagymát, fokhagymát, répát, zellert és burgonyát. Ugyanabban a lábosban pirítsd meg a zöldségeket 5-7 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg. A pirítás segít kihozni a zöldségek édes ízét.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsompüré mélyíti a ragu ízét. A pirítás segít karamellizálni a paradicsompürét, ami még intenzívebb ízt ad.

    5

    Öntsd hozzá a vörösbort, és forrald fel. Hagyd, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a húslevest, a babérlevelet és a friss kakukkfüvet.

    A vörösbor gazdag ízt ad a ragunak. Fontos, hogy az alkoholt elpárologtasd, mert különben keserű lesz az étel. Ha nincs friss kakukkfű, használhatsz szárítottat is.

    6

    Tedd vissza a húst a lábosba, és fedd le. Főzd alacsony lángon 90-120 percig, amíg a hús omlós és a zöldségek puhák lesznek.

    A lassú tűzön főzés segít, hogy a hús omlós legyen és az ízek összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá még húslevest a főzés során.

    7

    Tálald a kész ragut forrón, friss kenyérrel vagy burgonyapürével.

    A ragut tálalás előtt pihentetheted egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.