A főtt risottó rizst hagyd teljesen kihűlni, majd keverd össze a reszelt parmezánnal és egy tojással.
A rizottónak teljesen ki kell hűlnie, különben nehéz lesz vele dolgozni és formázni a gombócokat. Ha túl lágy a rizs, tegyél bele egy kevés zsemlemorzsát.
A mozzarellát vágd kisebb kockákra, a sonkát vagy darált húst készítsd elő.
A mozzarella legyen szárazabb típusú, különben sütés közben kifolyhat. A sonka helyett használhatsz más feltétet is, például gombát vagy zöldségeket.
A rizskeverékből formázz kisebb gombócokat, és mindegyik közepébe nyomj egy mozzarelladarabot és egy kis adag sonkát vagy húst.
A gombócokat nedves kézzel könnyebb formázni. Ügyelj arra, hogy a töltelék teljesen be legyen zárva a rizzsel, különben sütés közben kifolyhat.
A gombócokat először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
A panírozás sorrendje fontos a tökéletes eredményhez. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának. Használj finomra őrölt zsemlemorzsát a legjobb textúráért.
Egy mély serpenyőben vagy olajsütőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a gombócokat aranybarnára.
Az olaj legyen elég forró (170-180°C), hogy a gombócok gyorsan megsüljenek és ne szívjanak magukba túl sok olajat. Ne tegyél túl sok gombócot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűthetik az olajat.
Szűrőpapíron csepegtesd le a felesleges olajat, majd melegen tálald paradicsomszósszal vagy friss salátával.
Azonnal tálald, amíg a mozzarella belül folyós marad. A paradicsomszósz helyett kipróbálhatsz más mártásokat is, például pestot vagy aiolit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.