A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, aprítsd finomra. A vöröshagymát vágd apróra, a csirkehúst kockázd fel, a tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg.
A gyömbért reszelheted is, hogy intenzívebb aromát adjon az alapnak.
Egy nagy lábasban hevíts kevés olajat, majd pirítsd aranybarnára a fokhagyma felét. Szedd ki, és tedd félre a tálaláshoz. Ugyanabban a lábasban pirítsd meg a hagymát, gyömbért és a maradék fokhagymát.
A pirított fokhagyma ropogós és karakteres toppingként szolgál majd – ne hagyd ki!
Add hozzá a csirkét, és pirítsd fehéredésig. Ezután keverd bele a rizst, és pirítsd 1-2 percig, hogy magába szívja az aromákat.
Ez a lépés segít abban, hogy a rizs ízesebb és gazdagabb állagú legyen főzés után.
Öntsd fel a csirkealaplével, sózd, borsozd, add hozzá a hal szószt, majd alacsony lángon főzd lefedve 30–40 percig, míg a rizs szinte szétfő és a leves krémes állagú lesz.
Időnként keverd meg, hogy ne tapadjon le – ha túl sűrű, adj hozzá még alaplevet vagy vizet.
Tálaláskor kanalazd a sűrű rizskását mélytányérba, helyezz rá félbevágott főtt tojást, szórd meg pirított fokhagymával és aprított zöldhagymával. Citrommal meglocsolva kínáld.
Frissen facsart citromlé kiemeli az ízeket – tálalás előtt ne felejtsd el rácsöpögtetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.