Arroz carreteiro maradék hússal, zöldborsóval és kukoricával tálalva

Arroz carreteiro maradék hússal

Az Arroz carreteiro egy hagyományos brazil étel, amely a vidéki konyhában alakult ki, és általában maradék hús felhasználásával készül. Az étel a szegényebb, vidéki közösségek számára volt ideális, mivel egyszerű, olcsó hozzávalókból készült. Ma már a brazil konyha egyik alapételévé vált, amit gyakran tálalnak friss zöldségekkel, kukoricával és borsóval, hogy gazdagabbá tegyék az ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
200 g Maradék hús (például marha, csirke)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
100 g Zöldborsó
100 g Kukorica
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. A paprikát és paradicsomot is vágd fel kockákra.

    A hagymát és fokhagymát érdemes apróra vágni, hogy az ízek jobban átjárják a rizst.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, figyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz!

    3

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd keverd jól össze.

    A paradicsomot főzés közben enyhén pürésítheted, hogy gazdagabb legyen a szaft.

    4

    Add hozzá a maradék húst, és pirítsd tovább, hogy a hús átvegye a zöldségek ízét.

    Ha a hús már főtt, csak pirítani kell, hogy a fűszerek jobban rá tudják tapadni.

    5

    Tedd hozzá a rizst, majd alaposan keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét bevonja a szaft.

    A rizs előkészítése kulcsfontosságú. Használj jó minőségű rizst, hogy ne legyen ragacsos.

    6

    Öntsd rá a vizet (kétszeres mennyiséget, mint a rizs), adj hozzá sót és borsot, majd forrald fel.

    Ha szeretnél egy gazdagabb ízt, használhatsz húslevest a víz helyett.

    7

    Hadd forrjon a víz, majd csökkentsd a hőt, és főzd a rizst lefedve 15-20 percig, amíg a víz el nem párolog és a rizs megpuhul.

    Ha a rizs még nem puhult meg teljesen, adj hozzá még egy kis vizet és főzd tovább.

    8

    Miután a rizs kész, add hozzá a zöldborsót és a kukoricát, és keverd össze. Tálald azonnal.

    A zöldborsó és a kukorica frissességet ad a rizsnek, és szép színt kölcsönöz.