GyĂșjtsd meg a tƱzifĂĄt egy grillben vagy tƱzrakĂłhelyen, Ă©s hagyd, hogy a fa izzĂł parĂĄzsra Ă©gjen, amely egyenletes meleget biztosĂt.
A jĂł parĂĄzs a kulcsa az asadonak. HasznĂĄlj kemĂ©nyfĂĄt, mert az hosszabban Ă©g Ă©s egyenletesebb hĆt ad. A parĂĄzsnak szĂŒrkĂ©s-fehĂ©rnek kell lennie, mielĆtt a hĂșst rĂĄhelyezed.
KĂ©szĂtsd elĆ a hĂșst: sĂłzd meg bĆsĂ©gesen mindkĂ©t oldalĂĄt, Ă©s dörzsöld bele a sĂłt. Ha fokhagymĂĄs vagy fƱszeres Ăzt szeretnĂ©l, kĂ©szĂts olĂvaolajbĂłl, zĂșzott fokhagymĂĄbĂłl Ă©s rozmaringbĂłl egy egyszerƱ pĂĄcot, majd kend be vele a hĂșst.
Az asado lĂ©nyege a jĂł minĆsĂ©gƱ hĂșs Ă©s a sĂł. A sĂłzĂĄs legyen bĆsĂ©ges, mert a hĂșs nagy rĂ©szĂ©t elveszĂti a sĂŒtĂ©s sorĂĄn. A pĂĄc opcionĂĄlis, de adhat egyedi Ăzt az Ă©telnek.
Helyezd a hĂșsdarabokat egy grillrĂĄcsra vagy egy megfelelĆen elĆkĂ©szĂtett vaslapra, amely a parĂĄzs felett helyezkedik el. Ăgyelj arra, hogy a hĆ ne legyen tĂșl intenzĂv, hogy a hĂșs lassan Ă©s egyenletesen sĂŒljön.
A hĆt a parĂĄzs mennyisĂ©gĂ©vel Ă©s a grillrĂĄcs magassĂĄgĂĄval tudod szabĂĄlyozni. A hĂșs ne Ă©rjen közvetlenĂŒl a lĂĄngokhoz, mert megĂ©ghet.
SĂŒsd a hĂșsokat lassĂș tƱzön, oldalankĂ©nt 20-30 percig, attĂłl fĂŒggĆen, hogy milyen vastag a hĂșs. IdĆnkĂ©nt forgasd meg Ćket, hogy minden oldaluk egyenletesen ĂĄtsĂŒljön.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a hĆmĂ©rsĂ©klettĆl. HasznĂĄlj hĂșshĆmĂ©rĆt, hogy ellenĆrizd a hĂșs ĂĄtsĂŒltsĂ©gĂ©t. A kulcs a tĂŒrelem, az asado lassan kĂ©szĂŒl, de megĂ©ri a vĂĄrakozĂĄst.
Amikor a hĂșs elĂ©ri a kĂvĂĄnt sĂŒtĂ©si szintet (pl. mĂ©dium vagy jĂłl ĂĄtsĂŒlt), vedd le a grillrĆl, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a szaftok eloszoljanak a hĂșsban.
A pihentetĂ©s fontos, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki. Takard le alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.
TĂĄlald az asadĂłt frissen sĂŒlt zöldsĂ©gekkel, salĂĄtĂĄval vagy chimichurri szĂłsszal kĂsĂ©rve. Ne feledkezz meg a friss kenyĂ©rrĆl sem!
A chimichurri szĂłsz remekĂŒl illik az asadohoz. KĂnĂĄlhatsz mellĂ© mĂĄs argentin köreteket is, pĂ©ldĂĄul sĂŒlt burgonyĂĄt vagy Ă©desburgonyĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.