Asahikawa ramen halas és sertéses alaplével, chashu hússal és tojással

Asahikawa Ramen (halas+sertéses alap, hideg éghajlatra)

Az Asahikawa ramen Japán Hokkaido szigetének belső részén található városából származik, amely híres a hideg teleiről. E recept különlegessége a halas és sertéses alaplé kombinációja, amely mély és melegítő ízt kölcsönöz a ramennek – ideális választás fagyos napokon. Ahogy a halas-sertéses alap gőzölgő aromája keveredik a gombával és fokhagymával, a konyhát átjárja a tél melegsége – minden falat egy lélekmelegítő élmény. Tipp: Az Asahikawa stílusban az alaplé olajosabb lehet a hőtartás miatt, ezért a szezámolajat a tálalás végén csak kevés mennyiségben használd, hogy ne legyen túl nehéz. Ez a ramen tökéletes választás, ha a hideg időben valami igazán tartalmas és melegítő fogásra vágyunk – gazdag, mégis harmonikus ízek egyetlen tálban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
810 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
400 ml Sertéscsont alaplé
400 ml Hal alaplé (szardella vagy makréla alapú)
20 ml Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
120 g Főtt chashu sertésszelet
60 g Shiitake gomba
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel a chashu sertéshúst, a shiitake gombát, és a zöldhagymát. Vágd félbe a főtt tojásokat, reszeld le a gyömbért, zúzd össze a fokhagymát.

    A chashu sertéshúst érdemes vékonyan szeletelni, hogy könnyen lehessen fogyasztani.

    2

    Egy lábasban keverd össze a hal alaplevet és a sertéscsont alaplevet. Melegítsd közepes lángon, majd add hozzá a szójaszószt, fokhagymát és gyömbért. Főzd 6-8 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs hal alapleved, használhatsz dashi port is.

    3

    Add hozzá a szeletelt shiitake gombát a leveshez, és főzd további 3 percig. Tipp: A halas alap intenzív lehet, ezért fokozatosan adagold a szójaszószt, és kóstolj gyakran.

    Ha nincs shiitake gombád, használhatsz más gombát is, például csiperkét vagy shimejit.

    4

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint külön edényben. Öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne ragadjon össze.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz.

    5

    Tedd a tésztát a tálakba. Öntsd rá a forró alaplevet, majd helyezd a tetejére a chashu szeleteket, tojásokat, shiitake gombát és zöldhagymát.

    A feltéteket tetszés szerint variálhatod.

    6

    Szórd meg szezámmaggal, tegyél mellé fél nori lapot, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A hideg időjárásban melegen tálalva a legfinomabb, akár előmelegített tálban is kínálhatod!

    A nori lapot érdemes közvetlenül tálalás előtt hozzáadni, hogy ne ázzon el.