Az aszalt sĂĄrgabarackot vĂĄgd aprĂł darabokra, majd ĂĄztasd langyos vĂzbe 10 percre, hogy kissĂ© megpuhuljon. EzutĂĄn szƱrd le Ă©s itasd le papĂrtörlĆvel.
Ha nagyon kemĂ©nyek az aszalt barackok, akĂĄr hosszabb ideig is ĂĄztathatod Ćket.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, az Ă©lesztĆt, a cukrot Ă©s a sĂłt. Ez adja a naan tĂ©sztaalapjĂĄt.
A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen.
Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze sima, egynemƱ tĂ©sztĂĄvĂĄ.
A joghurt legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy jobban elvegyĂŒljön a többi hozzĂĄvalĂłval.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 10 percig. Ha tĂșl ragadĂłs, adj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny.
A tĂ©sztĂĄnak rugalmasnak Ă©s simĂĄnak kell lennie. Ne ess tĂșlzĂĄsba a liszttel, mert akkor szĂĄraz lesz a vĂ©geredmĂ©ny.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nem nĆ.
A tĂ©sztĂĄt kelesztheted egy enyhĂ©n elĆmelegĂtett sĂŒtĆben is, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl forrĂł!
Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre. FormĂĄzz gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis formĂĄjĂșra Ćket.
A gombĂłcokat lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjanak le.
A kinyĂșjtott naan egyik felĂ©re adagolj a beĂĄztatott, aprĂtott aszalt barackbĂłl, hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s Ăłvatosan nyomd le, majd kissĂ© nyĂșjtsd meg Ășjra.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok töltelĂ©ket, mert akkor kifolyik sĂŒtĂ©s közben.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt közepes lĂĄngon. SĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, de ne Ă©gesd meg a naanokat. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lĂĄngot.
A kĂ©sz naanokat kend meg mĂ©g forrĂłn olvasztott vajjal, hogy puhĂĄbbak Ă©s Ăzesebbek legyenek.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz ghĂt (tisztĂtott vajat) is, ami mĂ©g gazdagabb Ăzt ad.
TĂĄlald melegen. KivĂĄlĂł reggelire vagy Ă©dessĂ©gkĂ©nt, akĂĄr egy kis mĂ©zzel vagy joghurttal kĂnĂĄlva.
KĂ©szĂthetsz hozzĂĄ egy vanĂliĂĄs mĂĄrtogatĂłst is, ha Ă©desszĂĄjĂș vagy!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.