Az aszalt sárgabarackot vágd apró darabokra, majd áztasd langyos vízbe 10 percre, hogy kissé megpuhuljon. Ezután szűrd le és itasd le papírtörlővel.
Ha nagyon kemények az aszalt barackok, akár hosszabb ideig is áztathatod őket.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Ez adja a naan tésztaalapját.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze sima, egynemű tésztává.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elvegyüljön a többi hozzávalóval.
Gyúrd a tésztát 10 percig. Ha túl ragadós, adj hozzá kevés lisztet, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl kemény.
A tésztának rugalmasnak és simának kell lennie. Ne ess túlzásba a liszttel, mert akkor száraz lesz a végeredmény.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nem nő.
A tésztát kelesztheted egy enyhén előmelegített sütőben is, de figyelj, hogy ne legyen túl forró!
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre. Formázz gombócokat, majd nyújtsd ovális formájúra őket.
A gombócokat lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjanak le.
A kinyújtott naan egyik felére adagolj a beáztatott, aprított aszalt barackból, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le, majd kissé nyújtsd meg újra.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor kifolyik sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.
A kész naanokat kend meg még forrón olvasztott vajjal, hogy puhábbak és ízesebbek legyenek.
A vaj helyett használhatsz ghít (tisztított vajat) is, ami még gazdagabb ízt ad.
Tálald melegen. Kiváló reggelire vagy édességként, akár egy kis mézzel vagy joghurttal kínálva.
Készíthetsz hozzá egy vaníliás mártogatóst is, ha édesszájú vagy!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.