Avial spenóttal frissen tálalva

Avial spenóttal

Az Avial egy tradicionális indiai étel, amely gazdag zöldségekkel és kókusztejjel készül. Az étel Dél-Indiából származik, és az egyik legnépszerűbb fogás a dél-indiai konyhában. A spenóttal készült változata friss, tápláló ételt ad, amely a fűszeres ízek és a kókusztej krémessége által igazán ínycsiklandó lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Spenót
100 g Kókuszreszelék
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 db Krumpli
1 ek. Kókuszolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Koriander
1 tk. Mustármag
1 tk. Kurkuma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
200 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és a krumplit hámozd meg, majd vágd kis darabokra. A zöldbabot is darabold fel.

    A zöldségeket egyenletesen vágd, hogy mindegyik megfelelően megfőjön.

    2

    A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd finomra vágd.

    A friss gyömbér adja a különleges ízt, amely jól passzol a kókuszos alaphoz.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor pattogni kezd, add hozzá a fokhagymát és gyömbért.

    A mustármagot akkor add hozzá, amikor az olaj már elég forró, hogy pattogni kezdjen.

    4

    Add hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, krumpli, zöldbab), és kevergetve párold őket 5-7 percig.

    A zöldségek párolása segít, hogy jobban kihozd az ízeket, mielőtt a folyadékot hozzáadod.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a kurkumát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.

    A kókusztej gazdag krémes ízt ad az ételnek, miközben a kurkuma szép színt is kölcsönöz.

    6

    Keverd hozzá a spenótot, majd főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A spenótot az étel végén érdemes hozzáadni, hogy megőrizzük friss zöld színét és tápanyagtartalmát.

    7

    Ha szükséges, adj még egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű, de a kókusztej és a zöldségek elegendő folyadékot biztosítanak.

    A kívánt állag eléréséhez adj hozzá vizet, ha úgy érzed, hogy túl sűrű lett.

    8

    Tálald frissen, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek és egy kis extra ízt.