A sárgarépát és a krumplit hámozd meg, majd vágd kis darabokra. A zöldbabot is darabold fel.
A zöldségeket egyenletesen vágd, hogy mindegyik megfelelően megfőjön.
A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd finomra vágd.
A friss gyömbér adja a különleges ízt, amely jól passzol a kókuszos alaphoz.
Egy nagy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor pattogni kezd, add hozzá a fokhagymát és gyömbért.
A mustármagot akkor add hozzá, amikor az olaj már elég forró, hogy pattogni kezdjen.
Add hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, krumpli, zöldbab), és kevergetve párold őket 5-7 percig.
A zöldségek párolása segít, hogy jobban kihozd az ízeket, mielőtt a folyadékot hozzáadod.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a kurkumát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
A kókusztej gazdag krémes ízt ad az ételnek, miközben a kurkuma szép színt is kölcsönöz.
Keverd hozzá a spenótot, majd főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A spenótot az étel végén érdemes hozzáadni, hogy megőrizzük friss zöld színét és tápanyagtartalmát.
Ha szükséges, adj még egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl sűrű, de a kókusztej és a zöldségek elegendő folyadékot biztosítanak.
A kívánt állag eléréséhez adj hozzá vizet, ha úgy érzed, hogy túl sűrű lett.
Tálald frissen, és díszítsd friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek és egy kis extra ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.