Fűszeres ayam geprek káposztával tálalva

Ayam geprek káposztával

Az ayam geprek egy hagyományos indonéz étel, amelyet általában fűszeres csirkével készítenek. A csirke a fűszeres szószban ázottan ropogós, míg a káposzta frissessége kiemeli az étel ízeit. Az ayam geprek eredetileg különböző fűszerekkel készül, és az egyik legnépszerűbb étel Indonéziában, különösen az utcai ételek között. Az ételt számos változatban készítik, és mindig friss, könnyen elkészíthető étkezés.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
200 g Káposzta
4 gerezd Fokhagyma
2 db Chili paprika
2 ek. Soya szósz
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.

    A csirke bőrével is sütheted, hogy még ropogósabb legyen.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, a chilipaprikát vágd apróra.

    A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha szeretnél erősebb ízt.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a csirke darabokat, és süsd őket aranybarnára.

    A csirkét ne zsúfold össze a serpenyőben, hagyj elég helyet, hogy egyenletesen sülhessen.

    4

    Miután a csirke átsült, vedd ki, és tedd félre. A serpenyőbe tedd a zúzott fokhagymát és a apróra vágott chilipaprikát, és pirítsd 1-2 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lesz!

    5

    Ezután add hozzá a soyas szószt és egy kis sót, borsot. Keverd jól össze, majd tedd vissza a csirke darabokat, és keverd át a szószban.

    A soyas szósz sós, így figyelj a só mennyiségére!

    6

    Közben a káposztát vágd vékony csíkokra, és egy serpenyőben pirítsd meg 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljon, de ropogós maradjon.

    A káposzta legyen friss, és ne pirítsd túl, hogy ne veszítse el ropogós állagát.

    7

    Tálald a csirkét a sült káposztával, és friss korianderrel díszítve. Élvezd a friss, fűszeres ízeket!

    A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül passzol a csirkéhez.