A csirkemellet szeleteld fel tenyérnyi darabokra, majd klopfold ki, hogy egyenletes vastagságú legyen. Sózd be mindkét oldalát.
A vékonyabb szeletek gyorsabban sülnek át és ropogósabb panírt eredményeznek.
Panírozd be a csirkét: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd.
A panírozás során nyomd meg enyhén a morzsát, hogy jól tapadjon a húsra.
Forrósíts fel olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Ha már elég meleg (kb. 170°C), süsd ki a csirkét aranybarnára 4-5 perc alatt oldalanként.
A megfelelő olajhőmérséklet elérését egy kis darab kenyérrel tesztelheted: ha sercegve sül, készen áll.
Közben készítsd el a sambalt: a fokhagymát és chilit mozsárban törd össze, majd serpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval.
Ha nem szereted túl csípősen, vedd ki a chili magjait, mielőtt összezúzod.
A megsült csirkét még forrón kend meg a samballal, majd szórd meg reszelt sajttal. A sajt a forró húson enyhén megolvad, így kellemesen krémes lesz.
Ha gyorsabban szeretnéd megolvasztani a sajtot, tegyél rá fedőt 1 percre.
Tálald főtt rizzsel, friss zöldségekkel, például paradicsommal.
A rizst a tálalás előtt villával lazítsd fel, így levegősebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.