Bacon burger tĂĄlalva

Bacon Burger

A bacon burger a gyorsĂ©telek vilĂĄgĂĄnak egyik legkedveltebb variĂĄciĂłja, amely a klasszikus hamburger egy gazdagabb vĂĄltozata. Az EgyesĂŒlt Államokban szĂŒletett meg, Ă©s a ropogĂłs bacon teszi kĂŒlönlegessĂ©. Ez az egyszerƱ recept otthon is elkĂ©szĂ­thetƑ, hogy a ropogĂłs bacon Ă©s az olvadt cheddar sajt harmĂłniĂĄjĂĄt Ă©lvezhesd minden falatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db MarhahĂșspogĂĄcsa
⭕ 4 db Hamburgerzsemle
⭕ 4 db Szeletelt cheddar sajt
⭕ 8 szelet FĂŒstölt bacon
⭕ 4 db SalĂĄtalevĂ©l
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Lilahagyma
⭕ 50 g Ketchup
⭕ 30 g Mustár
⭕ 50 g MajonĂ©z
⭕ 2 csipet Só
⭕ 1 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    SĂŒsd meg a bacon szeleteket egy serpenyƑben közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, amĂ­g ropogĂłsak nem lesznek. Tedd Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy felszĂ­vja a felesleges zsiradĂ©kot.

    A bacon sĂŒtĂ©sekor figyelj, hogy ne Ă©gesd meg, mert keserƱ lesz. Ha vastagabb bacon szeleteket hasznĂĄlsz, hosszabb ideig sĂŒtheted alacsonyabb hƑfokon, hogy egyenletesen ropogĂłs legyen.

    2

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a zöldsĂ©geket: mosd meg a salĂĄtaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot Ă©s a lilahagymĂĄt vĂ©kony karikĂĄkra.

    A lilahagymåt szeletelés utån åztasd hideg vízbe pår percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    3

    FƱszerezd a marhahĂșspogĂĄcsĂĄkat sĂłval Ă©s borssal mindkĂ©t oldalukon. MelegĂ­ts elƑ egy serpenyƑt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre, Ă©s sĂŒsd a pogĂĄcsĂĄkat 3-4 percig oldalankĂ©nt, amĂ­g aranybarna kĂ©reg nem alakul ki.

    Ne nyomkodd le a pogĂĄcsĂĄkat sĂŒtĂ©s közben, mert kifolyik a szaftjuk Ă©s szĂĄrazak lesznek! A hĂșs minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a vĂ©geredmĂ©nyt, Ă©rdemes jĂł minƑsĂ©gƱ, zsĂ­rosabb darĂĄlt hĂșst vĂĄlasztani.

    4

    Amikor a pogĂĄcsĂĄk majdnem kĂ©szre sĂŒltek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, Ă©s fedƑ alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    Ha nincs fedƑd, egy nagyobb serpenyƑt is ráboríthatsz a serpenyƑre, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon a gƑzben.

    5

    PirĂ­tsd meg a hamburgerzsemlĂ©ket egy serpenyƑben vagy grillsĂŒtƑn, hogy a belsƑ felĂŒletĂŒk aranybarna Ă©s ropogĂłs legyen.

    A zsemlĂ©ket vajjal is megkenheted pirĂ­tĂĄs elƑtt, hogy mĂ©g finomabb legyen.

    6

    ÁllĂ­tsd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsĂł felĂ©t majonĂ©zzel, helyezd rĂĄ a salĂĄtalevelet, a sajtos hĂșspogĂĄcsĂĄt, kĂ©t szelet bacont, a paradicsom- Ă©s hagymaszeleteket. Adj hozzĂĄ ketchupot Ă©s mustĂĄrt Ă­zlĂ©s szerint.

    A szószokat a zsemle aljåra és tetejére is kenheted, hogy minden falat ízletes legyen.

    7

    Helyezd rĂĄ a zsemle felsƑ felĂ©t, Ă©s Ăłvatosan nyomd össze. TĂĄlald sĂŒlt krumplival vagy friss zöldsalĂĄtĂĄval.

    A kész hamburgert fogpiszkålóval is rögzítheted, hogy ne essen szét.