Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Ez segít abban, hogy a burek egyenletesen süljön meg. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, hogy ne ragadjon le a burek.
Ha nincs sütőpapírod, kend ki a tepsit vajjal és szórd meg liszttel.
A bacont vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg ropogós nem lesz. Ez kiemeli az ízét és ropogós textúrát ad a tölteléknek.
Ügyelj, hogy a bacon ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
A sajtot reszeld le finom lyukú reszelőn. Minél apróbbra reszeled, annál könnyebben elkeveredik a töltelékben.
Használhatsz többféle sajtot is a gazdagabb ízért (pl. trappista, mozzarella, cheddar).
Egy tálban keverd össze a tejfölt, a tojást, a pirított bacont és a reszelt sajtot. Sózd és borsozd ízlés szerint. Ez lesz a tölteléked. Tipp: használj habverőt, hogy a tojás teljesen elvegyüljön a tejföllel.
Kóstold meg a tölteléket, mielőtt a réteslapokra kened, és ízesítsd, ha szükséges.
A réteslapokat egyenként terítsd ki, majd kend meg olajjal. Ez segíti a rétegek közötti elválasztást és ropogósabbá teszi a végeredményt. Három lapot használj egy adaghoz, mindegyiket kend meg vékonyan olajjal.
A réteslapok könnyen kiszáradnak, ezért takard le őket egy nedves konyharuhával, amíg dolgozol velük.
A megkent réteslapok szélére hosszában kanalazz a töltelékből, majd tekerd fel óvatosan, mint egy rétest. Ügyelj arra, hogy szorosan tekerd, de ne szakadjon ki.
Ha a réteslapok szakadnak, ne aggódj, a végeredményen nem fog látszani.
Helyezd a burek tekercset a tepsibe spirálisan vagy egymás mellé. Ismételd meg a folyamatot a maradék lapokkal és töltelékkel.
Ha spirálisan helyezed el a burekot, akkor egy szép, kerek burekot kapsz.
A tetejét kend meg egy kevés olajjal vagy tejföllel, hogy szép aranybarna legyen sütés után. Ez különösen fontos a ropogós, ízletes kéreghez.
A tejföllel megkent burek teteje fényesebb és ropogósabb lesz.
Süsd a bureket előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg aranybarnára sül. Tipp: ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le sütőpapírral az utolsó 10 percre.
Ha a burek belseje még nem sült át, de a teteje már barnul, fedd le alufóliával, és süsd tovább.
Ha elkészült, hagyd hűlni 10 percet, majd szeleteld fel. Melegen a legfinomabb, de hidegen is ízletes.
A hűlés után könnyebben szeletelhető a burek, és a töltelék sem folyik ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.