Badrijani padlizsántekercsben tálalva

Badrijani padlizsántekercsben

A badrijani egy tradicionális grúz étel, amely általában sült padlizsánból készül. A padlizsánok töltése dióval és joghurttal különleges ízvilágot ad, miközben egészséges és tápláló is. A grúz konyhában az ilyen típusú étel gyakran szerepel az ünnepi asztalon, és mindenki számára kedvelt választás. Az étel egyszerűen elkészíthető, és könnyen variálható különböző töltelékekkel. A diós töltelék különleges textúrát ad, miközben a joghurt segít a krémes állag elérésében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 gerezd Fokhagyma
50 g Dió
1 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem
100 g Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd hosszában vékony szeletekre. A szeleteket enyhén sózd meg, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a felesleges víz kiáramoljon belőlük.

    A padlizsánokat ne hagyd túl hosszú ideig sózva, mert akkor túl puha lesz és elveszíti a textúráját.

    2

    A padlizsán szeleteket egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajjal süsd meg mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a padlizsán szeletek szépen átsüljenek és ropogósak maradjanak.

    3

    A diót aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze. Keverd össze a diót, a fokhagymát, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot egy tálban.

    A dió adja a textúrát, és a fűszerpaprika segít kiemelni a töltelék ízét.

    4

    A joghurtot add hozzá a diós keverékhez, és jól keverd össze, hogy egy krémes masszát kapj.

    A joghurt segít, hogy a töltelék ne legyen túl száraz, és kellemes krémességet ad az ételnek.

    5

    A megsült padlizsán szeleteket töltsd meg a diós joghurtos keverékkel, és tekerd fel őket.

    A padlizsántekercseket ne töltsd túl, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni, és a töltelék ki fog folyni.

    6

    Tálald a padlizsántekercseket friss petrezselyemmel díszítve. Élvezd ezt az ínycsiklandó és egészséges ételt!

    A petrezselyem frissessége és színe még vonzóbbá teszi az ételt.