A padlizsánokat vágd hosszában vékony szeletekre. A szeleteket enyhén sózd meg, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a felesleges víz kiáramoljon belőlük.
A padlizsánokat ne hagyd túl hosszú ideig sózva, mert akkor túl puha lesz és elveszíti a textúráját.
A padlizsán szeleteket egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajjal süsd meg mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a padlizsán szeletek szépen átsüljenek és ropogósak maradjanak.
A diót aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze. Keverd össze a diót, a fokhagymát, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot egy tálban.
A dió adja a textúrát, és a fűszerpaprika segít kiemelni a töltelék ízét.
A joghurtot add hozzá a diós keverékhez, és jól keverd össze, hogy egy krémes masszát kapj.
A joghurt segít, hogy a töltelék ne legyen túl száraz, és kellemes krémességet ad az ételnek.
A megsült padlizsán szeleteket töltsd meg a diós joghurtos keverékkel, és tekerd fel őket.
A padlizsántekercseket ne töltsd túl, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni, és a töltelék ki fog folyni.
Tálald a padlizsántekercseket friss petrezselyemmel díszítve. Élvezd ezt az ínycsiklandó és egészséges ételt!
A petrezselyem frissessége és színe még vonzóbbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.