Badrijani sült változatban, joghurttal és dióval tálalva

Badrijani sült változatban

A Badrijani egy hagyományos perui étel, amely padlizsánt és diót ötvöz, egy friss, joghurtos töltelékkel. Eredetileg a perui vidéki konyhában jelent meg, de ma már az éttermekben is megtalálható. A sült változat egy egyszerű, de gazdag ízű étel, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes választás a vegetáriánus étrendre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 gerezd Fokhagyma
100 g Dió
1 csokor Koriander
100 ml Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd félbe, majd a húsukat keresztirányban vágd be, hogy a sütés során könnyen átjárja az íz. Sózd meg őket, és hagyd pihenni 10-15 percig.

    A padlizsánt hagyd állni egy kicsit sózva, hogy a felesleges víz eltávozzon, így a padlizsán nem lesz vizes és nem szív el annyi olajat.

    2

    Ezután alaposan öblítsd le a sót, és papírtörlővel szárítsd meg a padlizsánokat.

    A papírtörlővel való szárítás segít eltávolítani a nedvességet, hogy a padlizsán sütés közben ropogósabb legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat közepes lángon, és a padlizsánokat mindkét oldalukon süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig oldalanként.

    A padlizsánoknak nem kell túl sok olajat felszívniuk. Ha szükséges, használj egy kevés olajjal spray-t, hogy egyenletesen eloszlasd.

    4

    Amíg a padlizsán sül, készítsd el a tölteléket. A diót aprítsd fel durvára, és tedd egy tálba. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, koriandert, joghurtot, citromlevet, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A dió finom textúrát ad a tölteléknek, de ha allergiás vagy, helyettesítheted más olajos magvakkal, például napraforgóval vagy mandulával.

    5

    Amikor a padlizsánok megsültek, helyezd őket egy tálra, és kanalazd a kész tölteléket a padlizsánokba.

    Ne töltsd túl a padlizsánt, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben. Ügyelj arra, hogy szép egyenletesen oszlasd el.

    6

    Tálald a sült padlizsánokat a joghurtos-diós töltelékkel. Díszítsd friss korianderlevelekkel.

    Friss koriander helyett használhatsz petrezselymet, ha nem szereted a koriander ízét.