A paprikákat mosd meg, magozd ki, majd vágd hosszú, vastag csíkokra. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
Minél vastagabbra vágod a paprikát, annál jobban megtartja az állagát sütés közben.
Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, majd forgasd át a csíkokat. Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg megpuhulnak és kissé megpirulnak.
Félidőnél keverd át a paprikákat, hogy minden oldalukon egyenletesen süljön meg.
A bagna cauda elkészítéséhez szeleteld fel a fokhagymát, és ha enyhébb ízt szeretnél, főzd elő röviden sós vízben 2 percig, majd szűrd le.
A fokhagyma blansírozása tompítja az intenzív ízt, így lágyabb szószt kapsz – érdemes kipróbálni.
Olvaszd fel a vajat az olívaolajjal együtt egy kis lábasban, majd add hozzá a fokhagymát. Lassú tűzön főzd, amíg krémesen puha nem lesz. Ezután add hozzá a szardellát, és keverd el, amíg teljesen elolvad.
Ne hagyd felforrni a keveréket – csak gyöngyözzön, hogy a szósz ne váljon zsírossá.
Ha krémesebb szószt szeretnél, keverj hozzá egy kevés tejszínt is a végén. Tálald a meleg bagna cauda-t a frissen sült paprikacsíkokkal mártogatósként.
Tálalás előtt melegítsd át a szószt, és tartsd melegen egy kis edényben – így folyamatosan élvezhető lesz az állaga és az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.