A fokhagymát és az anchiovisszardellát egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg alacsony hőmérsékleten, amíg a szardella fel nem oldódik.
Alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a vajat, a fehérbort és a tejszínt, majd folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a szósz besűrűsödjön.
A bor és a tejszín kombinációja lágy ízt ad, de ne hagyd túl sokáig főni, hogy ne váljon túl sűrűvé.
Tedd bele a friss rozmaringot, sót és borsot, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A rozmaring friss, fás aromája tökéletesen kiegészíti a szósz gazdag ízét.
A hagymát vágd félbe, majd süsd meg a sütőben 200 °C-on, amíg karamellizálódik és aranybarna nem lesz.
A hagyma sütése során a cukrok karamellizálódnak, így a hagyma édes és enyhén füstös ízt kap.
A kész Bagna Caudát tálald a sült hagymával, és ha szeretnéd, szórj rá friss petrezselymet vagy extra rozmaringot a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.