Bagna Cauda sült hagymával, tálalva egy tálban

Bagna cauda sült hagymával

A Bagna Cauda egy hagyományos olasz étel, amely a piemonti konyhából származik. Az ételt általában kenyérrel és zöldségekkel fogyasztják, de az egyszerűbb változatok, mint a sült hagymával tálalt változat, különleges ízélményt nyújtanak. A szardella, fokhagyma, vaj és olívaolaj keveréke gazdag, intenzív ízű szószt alkot, amely a friss hagymával remekül harmonizál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Anchiovisszardella (szardellafilé)
4 gerezd Fokhagyma
150 ml Olívaolaj
50 g Vaj
100 ml Tejszín
100 ml Toszkánai fehérbor
1 ág Friss rozmaring
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Hagyma (sült)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és az anchiovisszardellát egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg alacsony hőmérsékleten, amíg a szardella fel nem oldódik.

    Alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    2

    Add hozzá a vajat, a fehérbort és a tejszínt, majd folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A bor és a tejszín kombinációja lágy ízt ad, de ne hagyd túl sokáig főni, hogy ne váljon túl sűrűvé.

    3

    Tedd bele a friss rozmaringot, sót és borsot, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A rozmaring friss, fás aromája tökéletesen kiegészíti a szósz gazdag ízét.

    4

    A hagymát vágd félbe, majd süsd meg a sütőben 200 °C-on, amíg karamellizálódik és aranybarna nem lesz.

    A hagyma sütése során a cukrok karamellizálódnak, így a hagyma édes és enyhén füstös ízt kap.

    5

    A kész Bagna Caudát tálald a sült hagymával, és ha szeretnéd, szórj rá friss petrezselymet vagy extra rozmaringot a tetejére.