A fokhagymát zúzd össze és tedd egy serpenyőbe a vajjal és olívaolajjal. Kezd el közepes lángon pirítani, amíg a fokhagyma illatos lesz, de ne égjen meg.
A fokhagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, hogy az íze teljesen felszabaduljon anélkül, hogy megégne.
Tedd hozzá az anchovy-t (szardellát) és kezdd el összetörni a vajjal és fokhagymával, hogy pasztát kapj. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a szardella teljesen feloldódik.
Ha nincs szardellád, próbálkozhatsz halpástétommal, de az anchovy adja a jellegzetes ízt.
Öntsd hozzá a vörösbort, és hagyd egy-két percig forrni, hogy a bor alkoholja elpárologjon, és az ízek jól összeérjenek.
A vörösbor gazdagítja az ételt, de ügyelj rá, hogy a bor ne főjön el túl gyorsan.
Add hozzá a tejfölt és keverd el, majd főzd tovább alacsony lángon, amíg az egész massza sima és krémes nem lesz.
A tejföl sima textúrát ad, és lágyítja a szószt, így a bagna cauda finom, krémes állagú lesz.
A kész szószt szórd meg friss borssal és citromlével, hogy frissességet adjon neki, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé és a bors adja a szósz frissességét és egy kis pikantériát.
Tálald a bagna caudát meleg kenyérrel, friss zöldségekkel vagy akár főtt tojással.
Ez az étel tökéletes előételként, vagy akár egy könnyű vacsoraként is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.